Blogit
Olgan kotona

Perushyvä perjantai

Ulkona on tosi kylmä, ellei onnistu koko ajan olemaan auringossa. Vappu meni palellessa ja kipeää kuumeista Helgaa hoitaessa. Muutama serpentiini ja Kausalan torilta ostetut heliumpallot, siitä oli meidän lasten vappu tehty.  Koin samalla olevani todella tylsä ja silti hyvällä tapaa aikuinen, kun join lasin punaviiniä ruoan kanssa enkä kaivannut puistopirskeitä. Joku toinen kerta sitten.

Olen pitkään haaveillut ”vanhan vihreän” värisistä, koristeellisista juomalaseista. Villeroy & Bochilla niitä tietenkin on, mutta ne ovat kyllä liian kalliita tämän talon astioiden rikkoutumistahtiin, enkä halua ostaa astioita vitriiniin (jollaista meillä ei edes ole) vaan käyttöön. Nyt vastaan tuli jossain sekatavara/sisustus/mikälie –kaupassa tällaiset lasit, neljä oli jäljellä, maksoivat alle 4 € kappale. Sopivat minusta meille oikein hyvin.  Laatu ei ihan ole priimaa, vähän terävä reuna pistää juomaa hörpätessä, mutta olen tyytyväinen, tunnelma on oikea. Jännittää kauanko nämä pysyvät ehjänä.

Perjantai on ehdoton suosikkipäiväni. Tänään se meni näin:

7:00 leivoin edellisenä iltana tehdyn pullataikinan. 8:00 aamutalli, siitä suoraan 9:00 tuli ryhmä vierailulle tallille katsomaan eläimiä (ja syömään pullaa). Sitten sisälle 10:00, Tuukka lähti töihin. Lasten kanssa aamutoimet, kirjoitin vähän tulevaa kolumnia, pelattiin Helgan kanssa Skibboa ja sen perään aloitin perjantaisiivousta. Vieraita klo 14:00: yksi pieni videohaastattelu, jonka vuoksi anoppini Babuska tuli meille katsomaan lapsia. Sen jälkeen siivottiin hänen kanssaan yhdessä alakerta loppuun, yläkerta jäi siivoamatta. Klo 16:00 pidin kaksi ratsastustuntia kentällä, sen jälkeen otin hevoset sisään ja ruokin ne. Siivottiin Babuskan kanssa vielä pihapiiriä ja Torsti oppi pomppimaan trampoliinilla. Asensin naapurin Mirjan puoleiselle aidalle uuden, (hevostarhan entisen) portin ja Babuska vei kompostiin viimeiset lehtikasat (miten niitä aina jää viemättä?). Babuska lähti kotiin klo 19 aikaan, kysyin Tuukalta tekstarilla, ”Burritoja vai Pitsaa?” kun en osannut päättää. Tein pitsaa. Tuukka tuli klo 21 aikaan, sitten syötiin. Nyt lapset ovat nukkumassa, minä kirjoitan ja Tuukka katsoo telkkaria. Nyt nukkumaan, huomenna aamulla on aikainen herätys, mennään Elhon kanssa kisoihin hyppäämään. 

Kommentit (3)

  1. Karoliina

    Oot kyllä ollu ahkerana 🙂 ihanat lasit! Meilläkin on vanha maatila ja tekemistä riittää, vaikka eläimet on vasta suunnitelmissa… jos koiria ja pupua ei lasketa 🙂

  2. Mimmu

    Ihana lasit! Pakko kysyä näin kun itselläkin haaveissa pienoinen ”maatilan” pito, että kuinka aikaisin heräät aamuisin? Ja onko lapset sulla aina mukana kun menet tallille yms.? Hyvää kevättä! 🙂

  3. Lene

    Onkos Rosita ummessa, vai kuuluiko sen lypsy tuohon tallihommiin? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *