Blogit
Olgan kotona

Pelkääkö Iskä matoja?

En tiedä miten tarkkoja te muut olette elokuvien ikärajojen kanssa, mutta me katsomme lasten kanssa kotona myös K12 elokuvia. Olemme sopineet, että jos tulee jännä kohta, silmät laitetaan kiinni. Ja toki jälkeenpäin jutellaan jos joku mietityttää. Torsti pitää edelleen kovasti tiikereistä ja muista kissaeläimistä. Hänen suuri suosikkinsa on viidakkokirja, mutta tämä uusin viidakkokirja-elokuva on ikärajaluokitukseltaan K12. Päätimme silti katsoa, koko perhe yhdessä. Kertaakaan ei tarvinnut peittää silmiä ja Torsti rakasti joka hetkeä. Nyt puhetta elokuvasta on piisannut. Aina kun olemme päivällä kahdestaan menossa autolla jonnekin (kun tytöt koulussa ja eskarissa), Torsti vaatii päästä etupenkille "juttelemaan siitä elokuvasta". Ja sitten puhutaan. Puhutaan käärmeen kaksihaaraisesta kielestä, miksi se on sellainen ja onko se kieli ollenkaan? Torstia huvittaa suuresti se, että Iskä pelkää käärmeitä, ja hän pohtii että miksi Iskä sitten ei pelkää matoja? Vaikka ne ovat käärmeitä likaisempia? Olemme puhuneet paljon siitä, miten äitisusi oli elokuvassa Torstin uusi lemppari (vakiosuosikkien pantterin ja tiikerin lisäksi) koska Mowgli halasi sitä, pitkään. Torstille traagisinta elokuvassa oli jo katseluhetkellä se, miten paha tiikeri Shere Khan putoaa loppukohtauksessa korkealta oksalta tuleen ja kuolee. Tai siis EI kuole, päätti Torsti. Koska se on tiikeri, ja Torsti pitää tiikereistä. Olemme siis kaikki iloinneet hänen kanssaan siitä että tiikeri on varmasti elossa. 

Eilen taas juteltiin autossa elokuvasta. Olimme melkein perillä ja summasin keskustelun kysymällä, että eikö se kuitenkin ollut aika hyvä elokuva? 

"Ei", vastasi Torsti, "Se oli myös aika paha elokuva".

Olin ihan ihmeissäni.

"Mut mä kyl tykkäsin siitä", jatkoi Torsti.

Kommentit (5)

 1. Mummeli

  Ai kun naurattaa, nimittäin Torstin otsatukka! Onko poika päässyt itse saksien kanssa asialle?
  Mukavaa syksynjatkoa teille kaikille!

 2. Tiinu

  Jaa-a… Kun se elokuva noin kovasti puhututtaa ja mietityttää, niin saattaa olla, että sillä K12 oli ihan pointtinsa. Seuraavaksi voi tulla uniin, toivottavasti ei painajaisina..

 3. Olga

  Joo, etenkin tässä kuvassa aika villi tukka! Ei, kyllä on nyt pakko tunnustaa että ihan itse leikkasin! Torsti vaan itse ei pidä hiusten leikkaamisesta, ja teen sitä aina vähitellen.. Ja nopeasti! 🙂

 4. Olga

  Ainakin toistaiseksi on nukuttu hyvin! Ja puhuttavat ne muutkin kaikenikäisille sallitut elokuvat onneksi samanlailla! Mutta kyllö noiden rajojen kanssa pitää silti kovasti harkintaa käyttää.

 5. Nipsu

  Olga kiltti,
  jos ja kun Torsti on etupenkillä, huolehdithan että turvatyyny on silloin poissa käytöstä? Ettei tuolle ihanalle poikaselle käy kuinkaan <3 Minulla muutekseen on musta kissa, jonka nimi on Torsti, luulenpa että kaima tykkäisi tiikerin sukuisesta kaimastaan <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *