Blogit
Olgan kotona

Parfum, síl vous plait!

Oh ja la la mikä mamma minusta on tullut! Olin tänään lähdössä ratsastamaan ja hetken mielijohteesta keksin makuuhuoneen peilin reunalta hajuvesipullon jota en ollut käyttänyt todella pitkään aikaan. Pullo on ainakin 10 vuoden takaa, siis siltä ajalta kun hajuvesiä vielä tuli ostettua ainakin kerran vuodessa. 

Suihkautin kiireessä hajuvettä ranteeseeni ja pyyhkäisin samalla ranteella kaulaa ja apua. Se tuoksui samalta kun lapsena kaikki äitini ja naapurin mummon  hajuvedet. Äitini ei todellakaan ole koskaan ollut mitään hajuvesityyppiä, eikä ilmeisesti naapurin mummokaan, sillä yhtäkkiä tajusin miksi ihmettelin aina, että mitä ihanaa hajuvesissä muka oli? Kaikki haisivat minusta pistävältä, ummehtuneelta ja todella voimakkailta. Nyt viimein tajusin yhdistävän tekijän: Ne olivat ihan vain pilaantuneita.

Ei puhettakaan että haju olisi lähtenyt minusta mihinkään, vaikka kuinka yritin pestä sitä edes ranteistani pois. Olen siis tänään pokkana käynyt estevalmennuksessa ja sen jälkeen Iitin hevosystäväinseuran illanistujaisissa ylläni sellainen paksu tuoksu johon törmää lähinnä teatteriesitysten väliajalla. Muutenkin hajuvesiasiaa on jotenkin mystifioitu. Ensinnäkään kukaan ei koskaan puhu siitä, että ne todella pilaantuvat. Toiseksi minä suorastaan joskus kärsin siitä, ettei minulla ole "sitä minun omaa tuoksuani". 

Ranskassa asuva isosiskoni on kaikissa tällaisissa tuoksujutuissa idolini. Hän on aina ajan hermoilla hajuvesistä ja tietää niistä yksityiskohtia joita en ainakaan minä (eikä lapsuuteni naapurin mummo) tiedä. Kun sisko tulee kylään, kyselen, nuuhkin ja tenttaan häntä uusimmista jutuista. Aina ajattelen, että nyt otan opikseni ja alan käyttämään edes vähän useammin hajuvettä. Kuten tämä päivä opetti, kovin paljon tahti ei ole kiihtynyt. Eli Veera, jos luet tätä, nyt taitaa olla käsillä todellinen hätätilanne.

p.s. kuva on sieltä 10 vuoden takaa, niinkuin se hajuvesikin.

Kommentit (10)

 1. Arja Kuittinen

  Hajuallergisia on nykyään tosi paljon – itse mukaanlukien – luonnollinen tuoksu kaikkein paras! Hajuvedet out varsinkin kun käyttäjät päättävät laittaa sitä n. puoli pulloa!

 2. Meri

  CLEAN parfyymit on ainoita joissa ei ole paksuja ja raskaita hajuja. Itselläni ehdoton oma tuoksi on skin. Liila pullo. Vaihtelen sitä Clean fresh shower tuoksun kanssa..ja kolmas ihanuus on fresh laundry.. Kaikista näistä henkii puhtaus ja ovat suhteellisen mietoja. Minulta usein kysytään, miten sun ympärillä on noin ihana puhdastuoksu 🙂

 3. Nelly

  Mummoilu on nyt pinnalla Marttilassa kun on se mummotoppis ja mummohajukin vielä.

 4. Kielo

  No voihan nenä 🙂 Tämä postaus sai minut tilaamaan hajuvettä! Olen tosi pitkään käyttänyt DKNY hajuvettä ja siis pullo on vanha, enkä enää oikein pidä tuoksusta tai siitä on tullut juurikin vanhan tunkkainen. En ole mikään hajuvesien suurkuluttaja ja olen jo pitempään harkinnut uutta hajuvettä, mutta mikään mitä olen nuuhkinut ei ole vielä kolahtanut ja nyt itten sokkona tilata rämpsäytin Cleanin Shower Freshin 😀 Saapa nähä mitä tästä tulee, saakohan joku kohta lahjoitushajuveden 😀

 5. -leenukka-

  Mukavaa, että joku muukin on keksinyt ”mummutuoksun”, itse joskus kuljin väkijoukossa ja tunnistin sen tuoksun, myös jossain kaupan sovituskopissa, tai kirpparin vaatetangoilla häivähdys tuota jotain. Kunnes bling…bongasin sen itse, avattuani kaapin pohjalle unohtuneen Chanelvitosen. siinä se oli. Se lähes kuvottava tuoksu. Tähän mennessä en ole saanut kovinkaan suurta ymmärrystä oivallukselleni. Härskiintynyt hajuvesi. Näköjään siis kaikki merkit muuttuvat vanhentuneina mummutuoksuksi. Oliskohan tuoksulle markkinarakoa…”ole uskottava mummo”.. Kiitos piristävästä blogista. 🙂 -leenukka-

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *