Palsternakkapitsa

Uusi Musta haastoi minut kehittelemään kotoisesta palsternakasta jonkin ei suomalaisen reseptin. Haaste osoittautui yllättävän vaikeaksi, sillä minulle kyseinen juures on tuttu pääosin erilaisista keitoista, joihin sitä yleisimmin tulee laitettua.
Sain päähäni ajatuksen palsternakkapitsasta ja muutamien ei niin onnistuneiden kokeilujen jälkeen päädyin höyryttämään ja marinoimaan palsternakan, josta itsessään tulikin jo niin hyvää että sitä voisi tarjota vaikka tapaksena sellaisenaan tai salaateissa. Samoin tämä marinoitu palsternakka taipui yllättävän hyvin pitsan päälliseksi. Palsternakan melko voimakas maku muuttuu höyrytyksessä miedommaksi ja lopputulos muistuttaa vähän latva-artisokkaa. Suosittelen!

Marinoidut palsternakat

2 palsternakkaa
1/2 dl öljyä
puolen sitruunan mehu
1 tl hunajaa
pieni nippu basilikaa
mustapippuria
suolaa

Kuori ja pilko palsternakat ohuiksi siivuiksi. Kaada ne lävikköön ja höyrytä tai keitä vähässä vedessä kannen alla n. 5min.
Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kaada höyrytettyjen palsternakkojen päälle. Anna maustua hetki.

Palsternakkapitsa

3 dl pitsataikinaa
2 dl tomaattimurskaa
400 g juustoraastetta
1 annos marinoituja palsternakkoja
2 rkl kapriksia
oreganoa

Valmista pitsapohja, laita päälle tomaattimurskaa, juustoraaste ja lopuksi palsternakat sekä kaprikset. Paista 250°c 15min. Kun pitsa tulee uunista ripottele päälle oreganoa.
 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *