Olgan kotona
Olgan kotona

Pakkolevossa

Raskas sairastusviikko takana. Koko perhe on lötkistynyt, vajonnut sänkyihin, sohvaan tai nojatuoleihin pieninä ja isompina myttyinä, milloin mihinkin huopaan tai peittoon kääriytyen. Kuumemittari, nenäliinamyttyjä ja kymmenkunta juomalasia sohvapöydällä. Pieni hikinen lapsi uikuttaa kainalossa. Ruoka ei maistu. Yskän repimä kurkku on samaa mieltä.

Kova kuume on paitsi inhottava ja tuskainen, myös jotenkin mielenkiintoinen tila. Se on kuin väkivaltainen pakkopysähtyminen, on vain levättävä, vaikka selkä on jumissa monen päivän pelkästä makaamisesta ja mieli haluaisi ulos. Välillä yritin “alkaa terveeksi”. Pukeuduin ei-sairastusvaatteisiin ja kävin kaupassakin (koska oli pakko). Hiki ja huimaus taluttivat takaisin pakkolepoon. Kunhan tästä selvitään niin olenpahan ainakin levännyt!

Olin tilannut hevosille lisää heinää, useamman sadan paalin kuorma oli tulossa, mutta minä kykenin juuri ja juuri heittämään havosille 2 paalia heinää tarhaan pyörtymättä. Kysyin talliporukan Facebook-seinällä apua,  ja kyllähän sitä tuli. Muutama tunti heinäkuorman tulon jälkeen otin kameran mukaan ja köpöttelin haparoiden tallinylisille katsomaan joko heinät olivat sisällä. Hienossa pinossa olivat. Facebookissa oli kommentti: "Kannettiin ne sisälle 20 minuutissa". Ihmiset ovat kyllä mahtavia.

Kommentit (3)

 1. minna malja

  Moi. Paranemista sinne kaikille. Täällä päin noro-virus ärhäkkänä. Vielä onnistuttu välttämään. Kiva kun apuja löytyy. Mukavaa helmikuun jatkoa. Kiitos ihanasta blogista❤
  Terveisin Minna

 2. Marra

  Influenssako Teidän perheen kaatoi? Kyllä tällaisessa sairastapauksissa olisi kultaakin kalliimpaa,että olisi joku/jotkut, joka tulisi pyörittämään arkea varsinkin,kun teillä on eläimiä. Ne entivanhaset kodinhoitajathan ne olisivat kovaa valuuttaa näissä tapauksissa, mutta niitä ei taida enää olla – valitettavasti.Kodinhoitajathan olivat nimenomaan lapsiperheitä varten.
  Toivon teille paranemista ja muistakaa sairastaa kunnolla, huolellisesti ja kuumeettomien päivien jälkeen ei rehkimistä tms,että jälkitaudit eivät iskisi.
  Lämpimin ajatuksin !

 3. Kevättä

  Hei! Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja elämänmakuisista kirjoituksista! Mietin, että olisitko voinut kertoa vielä lisää Rositasta ja harrastelemän pidosta ylipäätään? Aihe olisi mielenkiintoinen ja sinulla olisi käytännön kokemusta asiasta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *