Pääsiäisen kauhunoidat

Olin viikonlopun poissa kotoa ratsastusvalmentajakoulutuksessa ja palmusunnuntain riennot jäivät Tuukan vastuulle. Perinteiset noitameikit olivat kuulemma näyttäneet tylsiltä, joten touhu oli lipsahtanut vähän halloweenin puolelle. Tiedä niistä virvoittavista sitten, mutta lapset olivat ainakin olleet innoissaan.

Pohdin tänään mitä meillä syötäisiin pääsisäisenä. Samalla tajusin, ettei meillä ole mitään pääsiäsiruokaperinnettä, lihaa kun ei talossa syödä, joten se lampaanviulukin jää. Pitänee kehitellä tulevaisuutta varten joku spesiaali ruoka mitä tehdään vain pääsiäsisenä. Mämmi ei minulle oikein uppoa ja pashakin on aika tiukkaa tavaraa. Täytynee vaan lakata liikaa pähkäilemästä ja leipoa rahkapullaa.

Eli panostamme ruoan sijaan pääsiäskoristeisiin sekä -tunnelmaan. Sain kanavoitua tyttöjen loputtomasta askarteluinnostusta pääsiäskoristeluun. Oikein naurattaa miten tuo valkoinen korikranssi onkin ollut monikäyttöinen hankinta. Pienellä tuunauksella sen kanssa vedetään kaikki vuodenajat läpi. Tämä pääsiäsimalli on todella kitchiä, mutta sopii meininkiin ja piristää keskellä loskasäätä. 

Kommentit (4)
 1. Meillä on, lapsuudenkodista lähtien, ollut tapana syödä pääsiäisenä yhtenä päivänä savusiikaa. Joku traditio siinä varmasti on takana, että pitkäperjantaina on kalaa, mutta en nyt muista, mitä vanhemmat siitä joskus ovat sanoneet… Eli jos kalaa syötte, niin siinä yksi idea 🙂 Pääsiäispäivänä meillä onkin sitten juurikin sitä lammasta.

 2. Hei Olga! Tässä olisi eräs pääsiäisruokajuttu. Eli Brazilian Peanut Candy – Paçoca de Amendoim. En ole itse koskaan tehnyt, mutta vaikuttaa ihan ok:lta.
  •1 1/2 cup peanuts, lightly salted
  •1 1/4 cup light brown sugar
  •3/4 cup manioc flour or manioc starch
  •pinch of salt
  •1/4 cup condensed milk
  Tässä on vielä linkki resepti-sivulle. http://southamericanfood.about.com/od/desserts/r/pacoca.htm
  En ole tuota tapiokaa(manioc) itse koskaan käyttänyt, mutta onhan se ainakin terveellistä. Tämän pitäis olla kait nimenomaan pääsiäisjuttu Brasiliassa.
  Jos innostut kokeilemaan, niin olisi kiva saada ohje tai vinkkejä suomeksi, että minkälaisia näistä oikein tulee. 🙂 Hyvvee pääsiäistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *