Blogit
Olgan kotona

Onko siinä Torsti?

Koska jostain kumman syystä ajattelimme, että tyttövauvahan se meidän perheeseen saapuu, niin pikkupojalle nimen keksiminen on ollut kovin hankalaa puuhaa. Kävin toissapäivänä neuvolassa ja jouduin ihan kysymään että mihin mennessä vauvalle pitää antaa nimi. Kuulemma laki ei tarkkaan sano mihin mennessä nimi pitää rekisteröidä, mutta jos ei muutaman kuukauden sisällä ala mitään kuulumaan niin ”kyllä ne sieltä sitten kyselee”. Haaveilemme ristiäisistä ulkona, mutta kun pihalle katsoo, niin saattaa jäädä pelkäksi haaveeksi. Takapihalla on sen verran paljon lunta, että saattaa muutama "kysely" tulla ennenkuin piha on juhlakelpoisessa kunnossa. 

Olemme kokeillee hyvien nimivaihtoehtojen kanssa eräänlaista koeaikamenetelmää, jolloin kutsumme vauvaa aina päivän kerrallaan eri nimellä ja mutustelemme samalla miltä se kuulostaa. Etenkin minä ja Hilma olemme ahkerasti harrastaneet tätä nimileikkiä. Nyt, testattuamme ainakin Toivoa, Moosesta, Iljaa, Alpoa ja montaa muuta hyvää nimiehdokasta, olemme jumittaneet ihastuksissamme nimeen Torsti.

Torstin ääneen sanominen saa hyvälle tuulelle, se naurattaa sopivasti muttei liikaa, on erilainen muttei liian outo. Etenkin Hilman suusta kuultuna se kuulostaa parhaalta ja jaksaa viihdyttää ainakin meitä aikuisia. Tolsjsti.

Tolsjsti

Kommentit (29)

 1. Arla

  Miten olisi nimi jolla on jokin merkitys: Taito, Sisu, Voima, Jalo tai Aarre.
  Aarre Tuukanpoika Temonen, miltäs kuulostaa……..kivalta, eikö?
  Aarre Armas Temonen. Jalo Julius Temonen. Voima Werneri Temonen.
  Tai: Toma Henrikki Temonen.

 2. Kohta kahdeksan äiti

  Meille yksi puolituttu tokaisi että mistä keksitte antaa niin harvinaisen nimen tuolle nuorimmalle (joka on siis Rafael, kutsumme Rafuksi tai siis ainakin sisarukset kutsuu). Minä mietin että onko se niin harvinainen sitten… ja yritin jotain sönkätä, kunnes tajusin että hän luuli lapsemme nimen olevan Havu 🙂 Toiseksi nuorin ei ihan vielä osaa sanoa Rafu 😀

 3. vege kans

  Meille tuli Teo niminen poika espanjasta rescuena(siis pieni koira), niin eikös olis hyvä Teo Tuukka 🙂 Ei kyllä olis kovin suomalainen nimi, mutta olis sen verran perinteitä, että iskän nimi olis kanssa.
  Tästä saattaakin tulla teille aikamoinen nimilista, kun kaikki jotakin ehdottelee 🙂

 4. Merja

  Olen ilolla seurannut ohjelmaasi ja kaikkea sitä mitä teet tilalla ja lastesi kanssa. Lapsena sain viettää elämäni parhaat kesät maalla eläinten parissa vaan muutoin olen elänyt kaupunginomaisessa kunnassa. Lapsesi kasvavat yhdessä kaiken tuon kauniin keskellä joka välittyy ihanasti noista sarjoistasi. Olet onnen tyttö : )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *