Blogit
Olgan kotona

Onko Hammaskeijulla jalkoja?

Helgan 6-vuotispäivää juhlittiin maanantaina. Pieni esikoiseni menee muutaman viikon päästä esikouluun. Hirvittää. Kuusi vuotta sitten lähdin suoraan heinäpellolta synnyttämään. Kun pääsimme vauvan kanssa kotiin, illalla nukkumaan mennessä tuijotimme Tuukan kanssa pientä olentoa välissämme ja yhtäkkiä minä aloin itkeä. Ajatus siitä, että emme olisi enää “ikinä” Tuukan kanssa kahdestaan, vaan olisimme nyt vastuussa tuosta pikkuisesta loppuelämämme, alkoi pelottaa.

Enää sen jälkeen ei ole Helgan olemassaolo itkettänyt. Nyt tänä vuonna meillä oli heinäpellolla mukana topakka kuusivuotias, joka auttaa, josta on seuraa ja joka pitää pienemmistä huolta. Helga on kuusivuotiaan elämänkokemuksella välillä ihanan empaattinen ja toisinaan ärsyttävän itsekäs. On suorastaa huvittaavaa selittää tuon ikäiselle miksi hän ei saa päättää minkä jäätelön Hilma valitsee kaupasta. Tai miksi Hilman ja Kirpunkin pitää välillä saada päättää mitä leikitään. Helga on vain niin tottunut olemaan isosisko.

Isosiskon rooli tuo paitsi vastuuta, myös suuria odotuksia: ”Äiti arvaa mitä? Meillä on kyllä mailman söpöin sekopää-pikkuveli. Mä en vaan jaksa odottaa että Torsti olisi jo iso poika, siitä kun tulee varmaan vieläkin hassumpi kun Hilmasta.”

Kaksi päivää ennen synttäreitä Helgalta irtosi ensimmäinen hammas. Hammaskeiju toi tyynyn alle kolikon ja siitä lähtien olemme yhdessä pohtineet, onko Hammaskeijulla jalkoja?

Rakas Helgani, kuusivuotias. Niin iso ja onneksi hetken vielä ihan pikkuinen.

Huomatkaa kuvan haparoiden sokerimassalla kuorrutettu kakku! Elämäni ensimmäinen ja toivottavasti myös viimeinen sellainen… 

Kommentit (5)

 1. Helena Laatu

  Onnea 6v tytölle. Niin lähellä, mutta kaukana aika kun omat poikaset täytti tuon 6v. Nyt jo vanhin lapsenlapsi on ehtinyt toiselle kymmenelle. Lasten kehitysvaiheiden seuraaminen on niin ihanaa ja haikeaa. Pienestä nyytistä onkin äkkiä tullut itsestä isä tai äiti. Mihin ihmeeseen ne vuodet hujahtaa. Nautitaan niistä ihanista kasvamisen ihmeistä silloin kun on vielä mahdollista.

 2. Marra

  Oikein isot,lämpimät ja rakkaat synttärionnittelut Helga-neidille ! Luonamme vieraili mökillämme eilen illalla juuri 6 vuotias pikkuneiti,joka aloitta 1 1/2 viikon kuluttua eskarin ja voin vain silmissäni nähdä ja kokea sen samanlaisen touhukaan ja tomeran eskarilaisen myös Teidän perheessänne. p.s. muuten tämä meidän pikkuvieras , tuleva eskarilainen oppi juuri eilen illalla mökkirannassamme uimaan. Mikä iso saavutus elämässä – hienoa,upeaa. Ja se etuhammas oli hänelläkin tippumista vaille valmis pois lähtemään. Elikkä kun maitohampaat lähtevät,niin silloin KOULUPORTTI ON AUKI , sanoo meidän viisas isoisämme.

 3. Johanna

  Paljon Onnea Ihana Helga 🙂

 4. Leena

  Olisiko tästä runosta apua hammaskeijuasian pohdintaan?
  Tämä tuli kirjoitettua 90-luvulla, kun omat lapseni olivat pieniä 🙂

  Terkkuja tulevalle eskarilaiselle!

  HAMMASKEIJU

  Mistä tietää hammaskeiju milloin tulla kannattaa?
  Miten se voi tietää sinne tyynyn alle kurkistaa?
  Tuskin se nyt kuitenkaan käy meillä joka yö,
  oishan siinä keijullekin liian raskas työ.

  Kuitenkin, kun maitohampaan laitan tyynyn alle,
  se yöllä sieltä katoaa, eikä tiedä edes nalle
  miten keiju hampaan vie, sen mihin kuljettaa,
  se hampaan maksaa kuitenkin, mua euro odottaa!

 5. Sanna

  Oi Onnea tulevalle eskarille! Oma poikani täytti kuukausi sitten 7 ja mietimme, joko hän virallisesti on iso poika. Poika pohti hetken ja totesi, että hän on iso poika sitten, kun ei enää äidin syliin mahdu istumaan! ihanan isoja ja silti niin pieniä murusia <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *