Blogit
Olgan kotona

On itujen aika

On se aika vuodesta kun muistaa taas kasvattaa ituja. Salaatti on kaupassa todella kallista ja kevätaurinko tekee sen että salaatit maistuisivat  pitkän pimeän talven jälkeen entistä enemmän. Idut ovat edullinen, terveellinen ja myös helppo vaihtoehto kaupan salaatille.

Kasvatan pääasiallisesti vain Alfalfan eli sinimailasen ituja, koska ne onnistuvat niin takuuvarmasti. Nämä nyt idättämäni olivat Risentan sinimailasen siemeniä, niitä löytyy lähes jokaisesta ruokakaupasta. Pussin kyljestä löytyy hyvä ohje, mutta tiivistettynä prosessi menee näin:

Siemeniä liotetaan litran lasipurkissa 6 tuntia jonka jälkeen lasipurkkiin laitetaan harsosta tms. kankaasta kuminauhalla kiinni kansi ja purkki asetetaan pimeään paikkaan (itse laitan astiakaappiin) kallelleen niin, että loputkin vedet valuvat siemenistä pikkuhiljaa pois. Siemenet huuhdellaan 2-3krt päivässä 4-5 päivän, kunnes idut ovat valmiit.

Idut ovat myös meidän tyttöjen herkkua. Suurin osa iduista syödään ihan vain sellaisenaan tai leivän päällä, loput käytän salaateissa korvaamassa sitä kaupan kallista salaattia…

Kommentit (1)

  1. Minna K.

    Muistan kun ensimmäistä kertaa elämässäni söin ituja juuri teillä! Myös moniin muihin uusiin ruokiin tutustuttiin ”Koskareilla”; mm. nokkosvelliin ja vuohenjuuston. Muistan myös aina kuinka Imppa opetti meitä lypsämään vuohia. Ihania muistoja on noista hevostelu-ajoista; kiitos Olga niistä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *