Blogit
Olgan kotona

Oma rakas työleiri

Tallin ylisillä on nyt 1300 paalia hyvin onnistunutta heinää. Heinätöitä edelsi pakollinen heinästressi, että tuleeko helteitä? Koska heinät kaadetaan, koska paalataan, onko jo tarpeeksi kuivaa? Sitten kun päästiin siihen asti, että paalit olivat pellolla, saimme kerrankin kasaan kunnon talkoot. 

Ensimmäisenä heinäpäivänä meitä oli suorastaan paljon, runsaslukuisimmat talkoot mitä muistan että täällä olisi koskaan pidetty. Hevoskavereita, naapureita ja pari rohkeaa kauempaakin tuli kun kutsuttiin ja taas tuli todettua miten hauskaa voi raskaskin työ olla kun seura on hyvää ja iloista! Lapset norkoilivat laumana kulmilla ja me aikuiset tehtiin vauhdilla aina pari kuormaa putkeen pellolta pihaan ja pihassa kannettiin samat paalit vielä ylisille. Sitten pidettiin taukoja ja naurettiin väsyneenä väsyneille (eli hauskoille) jutuille.

Seuraavana päivänä oli jo hiljaisempaa. Jatkoimme ensin Tuukan kanssa kahdestaan, lapsetkin pääsivät pellolle mukaan. Onneksi kuitenkin ihanat naapurit tulivat pian apuun ja saatiin työt kunnialla loppuun. Raskasta, mutta kivaa, heinätyöt kuuluvat kesään. 

Voi kesä kun jatkuisit aina vain. Tuttuun tapaan heinäkuun “lomailusta” tulee loputon työleiri missä minä ja Tuukka toteutamme jotain projekteja ja lapset painavat pitkin pihapiiriä paljain jaloin, käyvät vain välillä kysymässä että koska syödään. Torsti nyt on vähän tiiviimmin projekteissa mukana "auttamassa", mutta tyttöjä ei paljoa näy, paitsi ruoka-aikoina.

Tämän vuoden kauniit kesäillat olemme kuluttaneet Tuukan kanssa pitkälti tiilien muurauksen parissa. Olemme pian kunnostaneet puolet rapistuneesta tiilisestä piharakennukestamme ja on muuten koukuttavaa hommaa! Sovittiin, että perustetaan vanhoilla päivillä rakennusfirma jos tv-hommat rupeavat tökkimään. Kun herää yöllä jatkuvasti siihen, että käsivarret ovat puudiuksissa, tietää ettei ole ole liikoja laiskotellut. Olemme kyllä ihan hölmöjä, voisihan sitä kesänsä paremminkin viettää kun hikoilemalla, mutta kukin tavallaan ja tämä on se meidän tapamme.

Kommentit (14)

 1. Olga Temonen

  Totta, että talkoissa tylsempikin työ sujuu helpommin! Me olemme myös esimerkiksi pesseet ikkunoita porukassa, sekös homma yksin tylsää onkin! 🙂

 2. Olga Temonen

  Moi Jaana! Hauskaa että teillä oli munkkeja pellolla, niin oli aikanaan meilläkin. Ja sitten taas toisinaan siskojen tekemiä kääretorttuja. Heinäseipään varjossa kaikki tarjottavat maistuivat taivaalliselle! 😀

 3. Trisse

  Hei Olga, myös minulle tuli mieleen nuoruusvuodet näitä ihania kuvia katsellessa. Me teimme heinätöitä saaristossa. Hevoskärryillä mentiin pellolle ja heinähangoilla huhkittiin heinät seipäille. Monta tuntia siellä aina vierähti ja kun talon emäntä sitten jossain vaiheessa tuli tuoreen pulla, mehun ja kahvin kanssa pellolle elämä oli aivan täydellistä! Ihania kesäpäiviä koko perheellesi, paljon jaksamista näinä kuumina päivinä ja tsemmpiä. Blogisi on ihana !

 4. Marianne naapurista

  Teillä näyttää tiilirakennus tosi idylliseltä! Olispa ihanaa jos näille kylille tulis pieni tilausravintola, syksyn ja talven keleihin tunnelmallinen paikka käydä syömässä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *