Blogit
Olgan kotona

Olgan farmin porkkanakakku

Nyt kun alamme oppia ja saada rutiinia kotieläinpihan pidosta, alkaa homma helpottua. Kiirettä oppii sietämään ja töitä ennakoimaan. Ja mikäs siinä on huiskiessa kun tämä on niin hauskaa! Huomasin tänään, etten ole ehtinyt lakata varpaankynsiäni punaisiksi, tämä on äidiltä opittu kesäperinne josta en ole tinkinyt vielä kertaakaan. Tänään on vapaapäivä joten tänään lakkaillaan, tyttöjen kanssa yhdessä. Kävin aamulla ratsastamassa, ruokin eläimet ja moikkasin samalla rauhassa kaikkia tyyppejä erikseen, Tuukka kun hoitaa eläimiä nyt enemmän, kun minulla menee aamut aika lailla leipoessa. 

Olen edelleen onnistunut pitämään kiinni päätöksestäni, että leivon kaikki kahvilan tarjottavat itse. Ja että tuoretta pitää olla. Kehittelin kahvilaa varten helppotekoisen porkkanakakkuohjeen, josta tuli pieni menestys. Niin moni asiakas on kysynyt reseptiä, että lupasin laittaa reseptin myös tänne. Ohjeesta tulee yksi iso uuni pellillinen, eli n, 30 palaa.

Olgan Farmin porkkanakakku

6 
munaa


9 dl 
porkkanaraastetta


2,5 dl  öljyä


6 dl 
intiaanisokeria
 (tavallinenkin käy)

6 dl 
vehnäjauhoja


3 tl 
leivinjauhetta


1 tl soodaa

2 tl 
vaniljasokeria


1,5 rkl 
kanelia


1 tl inkivääriä

KUORRUTUS

150 g 
voita


300 g 
tuorejuustoa (maustamaton)


4,5 dl tomusokeria

Sekoita munat, öljy ja porkkanaraaste keskenään.

Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää kosteaan seokseen.

Levitä taikina uunipellille, ja paista 195° asteessa (170°c  kiertoilma) noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöinen vioi ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

Kommentit (19)

  1. K.Kala

    Minä käytän rypsi- rapsi- tai auringonkukkaöljyä. Kaikki ovat toimineet ihan ok.

  2. Olga Temonen

    Käytän myöskin ihan tavallista rypsiöljyä! Anteeksi kun vastaus kesti, minulle ei tule mitään ilmoitusta mihinkään jos tänne kommentoidaan, eli vastaaminen saattaa olla tosi hidasta… 🙂

  3. mummu

    Oliiviöljykin sopii hienosti.

  4. Riina

    Kiitos ohjeesta. Oli hirmu helppo valmistaa ja ihan taivaallisen hyvää!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *