Blogit
Olgan kotona

Ohraa ja vesimelonia

Pahoitteluni että viikon ruoat-sarjaani tuli päivän katko. Minä olin kisoissa ja Tuukka söi lasten kanssa edellisen päivän wokin jämät lounaaksi.  Eilen oli Tuukan (ja tavallaan minunkin) viimeinen lomapäivä ja lähdimme illalla sen kunniaksi koko perhe uimarannalle ja sieltä haimme Babuskan (anoppini) mukaan ja mentiin juhlavasti syömään Hesburgeriin.

Tänään Tuukka oli töissä, me söimme lasten kanssa päivällä spelttimannapuuroa ja iltapäivällä kun Tuukka tuli töistä, lähdettiin taas rannalle (jo toista kertaa siis tänä kesänä!). Kun tulimme kotiin, tein tyypillistä pikaruokaa: Ohraa, kesäkurpitsamuhennosta ja keityettyjä kananmunia. Nykyään kaupoista saa nopeasti kypsyvää (8min.) Torino-täysjyväohraa, josta on tullut meillä ihan vakioruokaa. Kävin tänään myös kaupassa, koska huomenna on Pullakirjan kuvauspäivä ja sitä varten piti ostaa kaikenlaista. Helga halusi välttämättä vesimelonia, joten se kruunasi illan aterian.

Olin muuten keväällä Helgan kanssa kaupassa ja silloinkin tyttö kinusi vesimelonia. Sanoin että ota vain, enkä katsonut kilohintaa. Pian tyttö kantoi punnitun melonin kärryyn ja säikähdin, se maksoi vajaat 12 euroa! Sanoin että ei me tätä oteta, on kyllä liian kallis. Helga piti melonista kiinni ja sanoi: Te teette iskän kanssa hirveesti töitä, ja aina kun mä kysyn että miksi, sä sanot aina että siksi, että me saadaan rahaa, jotta me voidaan ostaa meille ruokaa. Nyt sä äiti voisit käyttää sitä rahaa?

Olin ihan hämilläni ja ostin lähes 12 euron vesimelonin.

Keäskurpitsamuhennos

3 kesäkurpitsaa

1 sipuli 

1 valkosipulin kynsi

voita ja/tai öljyä paistamiseen

mustapippuria

suolaa

1tl currya

nippu tuoretta basilikaa

ripaus sokeria

2 dl kermaa

Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit voi-öljyseoksessa. Lisää kesäkurpitsa, mausteet ja paista vielä hetki. Pienennä lämpöä, laita kansi päälle ja anna hautua n. 10 min. Lisää lopuksi kerma, kiehauta ja tarkista maku. 

Kommentit (15)

  1. Olga Temonen

    No just näin, syntyy hauskoja tilanteita kun lapset sitten avautuu tutuille ja tuntemattomille näistä perheen ”tilanteista”!

  2. Olga Temonen

    No meillä ainakin makaroniruoat menevät hyvin kaupaksi… Vinkki: Kipaise kirjastosta lainaanminun ruokakirjani ”Emäntänä Olga”, siellä on helppoja kasvisreseptejä mistä voit aloittaa! 🙂

  3. Olga Temonen

    Voi mahtava kuulla! Tyttöhän on ihan melkein Torstin ikäinen… 🙂

  4. Olga Temonen

    Nyrkkisääntönä sanoisin että mausta enemmän kuin liharuokaa. katso että maustekaapista löytyy esim. basilikaa, oreganoa, meiramia, timjamia, paprikajauhetta, currya, mustapippuria ja chiliä. helpoite lisämakua saat lisäämällä ruokaan luomukasvisliemikuution (luomu-versioissa ei ole natriumglutamaattia…) tai soiojakastiketta. Sitten vain kokeilemaan! Lisäksi voit korvata ruokaan käytettävän kerman palalla sulatejuustoa (vaikkapa koskenlaskija), siitä tulee kanssa lisää makua. Tsemppiä kokeiluihin!

  5. Marra

    Hyvä Olga! Arvaa miten meidän uudelle kameralle kävi? Tipahti isännän kädestä järven pohjaan. Kameralla oli ikää tasan 1 viikko. Tällaista voi sattua jopa ammattivalokuvaajallekkin (siis miehelleni)… No, kotivakuutus onneksi korvaa vahingon.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *