Murea mustikkapiirakka
Moi kaikille! Kesä tuli ja kohta kesä meni, enkä minä ole kirjoittanut tänne mitään. Farmi on pitänyt minut niin älyttömän kiireisenä ja pian kesän alussa tajusin että jostain on karsittava, ettei pää räjähdä. Tällä kertaa karsittavien listalla on ollut mm. kirjoittaminen. Nyt kuitenkin kun lapset kävivät kylässä olevien ranskanserkkujen kanssa mustikassa ja sienessä (mikä niitä vaivaa, ihan ilman että kukaan käski!?) kaivoin kätköistä parhaan ja ainoan mustikkapiirakkareseptini ja päätin jakaa sen tänne. Tämä on ihan paras, eli rasvaista, mureaa ja ei yhtään kuivaa, eli sellaista mikä ei välttämättä tarvitse vaniljakastiketta seurakseen. Toki se siihen myös sopii… Tällä kertaa käytin jauhoina spelttiä, sekä tummaa että vaaleaa, mutta vehnällä toimii yhtä lailla.
Resepti on helppo ja nopea tehdä, eikä siinä oikein voi epäonnistua muuten kun paistamalla sitä liian vähän, jolloin pohja voi olla vähän raaka. Tämän vältät tekemällä pohjasta etenkin keskeltä ohuen ja siirtämällä paiston puolessa välissä piirakan uunin alatasolle.
Nyt kaikki metsään mustikkaan, vielä siellä ei taida olla hirvikärpäsiäkään. Ja sitten herkuttelemaan maailman parhaalla mustikkapiirakalla!
Murea mustikkapiirakka
Ainekset (10 annosta)
- Pohja
- 100 g
- voita
- 1,5 dl
- sokeria
- 3 dl
- jauhoja (joista puolet täysjyväjauhoja)
- Täyte
- 200 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 2
- kananmunaa
- 1/2 dl
- sokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1 rkl
- maissitärkkelystä
- Lisäksi:
- 5-6 dl
- mustikoita
Tee näin:
Sekoita käsin tai koneella pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauhot sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jouhojen avulla pyöreään piirakkavuokaan.
Sekoita ensin tuorejuusto pehmeäksi, lisää sitten sokerit, kananmunat ja lopuksi maissitärkkelys.
Kaada mustikat piirakkavuokaan ja kaada päälle täyte. Paista 190°c (kiertoilma 170°), uunista riippuen 25 – 30 min. Jos pinta tummuu paistaessa liikaa, voit siirtää piirakan kesken paistamista uunin alatasolle. Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä ja halutessasi vaniljaskastikkeen kanssa.
Tämä tuli ihan kuin tilauksesta, juuri kun kaipasin mehevää piirakkareseptiä, sillä omat yritykset johtivat kuivaan pellilliseen, kiitos!
Onkohan maissitärkkelyksellä kuinka tärkeä rooli tässä? Sitä ei muista tarpeista löydy, joten ajattelin miten mahtaa vaikuttaa jos sen jättäisi pois tai korvaisi jollain ns. perusaineella?
Ei sillä muuten ole tärkeä rooli, mutta sitoo vähän täytteen rakennetta, ettei mene liian veteläksi. Perunajauho käy tottakai myös ja varmasti ilmankin pärjää!
😋Ei kun töpinäksi
Kaapeista löytyy kaikki aineet😊
Apua, paljonkos leivinjauhetta oli tarkoitus laittaa? 🤔
Minä laitoin 1 tl ja hyvä näytti tulevan 🙂