Blogit
Olgan kotona

Muffinssinälkään

Viimeinen vuosi on mennyt sen verran pullataikinoiden parissa, että nyt kun pullakirja on painossa, halusin tehdä pitkästä aikaa muffinsseja. Mustikkamuffinssit ovat takuuvarma valinta, aina. Tein nämä oikein voilla ja ohje on joku vanha taikinapohja, mistä aina varioin milloin minkälaisia muffinsseja. Eli mitään terveysmuffinsseja, mutta hyviä.

Torstin mielestä muuten nämäkin olivat pullaa, tai siis puvvaa, kuten hän sanoo…

Mustikkamuffinssit

12 kpl

100 g pehmeää voita

2 dl intiaanisokeria, tavallinenkin käy.

2 munaa

150 g jugurttia

2 tl vaniljasokeria

3,5 dl vaaleita spelttijauhoja tai vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

½ dl maitoa

2 dl mustikoita 

Vatkaa pehemä voi ja sokeri kuohkeaksi. 

Vatkaa joukkoon kananmunat ja jugurtti.

sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. 

Lisää lopuksi mustikat ja jaa taikina muffinssivuokiin.

Paista muffinsseja 190°c (165° kiertoilma) n. 25 minuutia. 

Kommentit (8)

  1. Pirjo

    Olen ostanut vasta kerran intiaanisokeria ja maku on hyvä, mutta koen ongelmaksi sen paakkuuntumisen koviksi möykyiksi (omassa pussissaan jauhokaapissa). Hankala vatkatessa, mutta kai ne sitten jotenkuten paistaessa sulaa, kun ei ainakaan valmiissa kakuissa ole tuntunut/näkynyt sokeripaakkuja.

  2. ekohenki

    Hei Satu, Minä olen ostanut isossa ”säkissä” olisiko ollut 5kg, lahden kärkkäiseltä. Ja on ihan muihin myyjiin verrattuna edullista.
    ja on ihan sitä aitoa ( olen itse joskus jälleenmyynyt myös )

  3. Satu T

    Kiitos vinkistä, täytyypä joskus poiketa sokeriostoksille 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *