Blogit
Olgan kotona

Mitäs me maalaiset…

Olen oppinut nyt viikon sisällä jotain tärkeää. Minä nimittäin tajuan, miten oikeat koneet oikeassa paikassa helpottavat elämää, säästävät aikaa ja rahaakin.  Jo 8 vuotta pelkästään yhden keskinkertaisen mönkijän, isäntäväen sekä talkoolaisten miestyövoimien käytön jälkeen huomaan, että on ihan ok soittaa naapurin Kimmolle ja pyytää kaivinkone meille kylään pariksi päiväksi.

Hevosaidan tolpat uppoavat maahan humps vain kaivinkoneella painamalla. Kuopat tasoittuvat ja kivet siirtyvät. Olen myös huomannut että maansiirtotöissä arvokkainta ovat materiaalit, murskeet ja muut, ei niinkään koneiden tekemä työ. Silti vielä jää minullekin hommaa. Puutarhan kiviaidan kivien kantaminen tuntuu selässä ja hartioissa. Kun laitan silmät kiinni, näin vain hirveästi erikokoisia kiviä.

Tuukkakin on viime aikoina “tutustunut” paremmin viime kesänä taloon saapuneeseen pikkutraktoriin, Roosaan. Traktori on myös, peräkärryn sekä paalipiikin kanssa, näyttänyt meille tarpeellisuutensa. Minusta tuntuu, että alan ymmärtää maatilalla asumisen realiteetteja. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.  

Kommentit (2)

  1. Eija

    Upea tuo kiviaita!

  2. minnamalja

    Moi. Meillä Se menee taas niin päin että mie kyselen mieheltä että voiko jonkun homman tehdä ilman koneita. Niitä kun hällä työn puolesta on joka lähtöön:). Kieltämättä kyllä ne helpottaa hommia vaik ei meillä mikään iso piha olekaan. Tää on vaan Tää omakoti asujan piha ainaisessa muutoksessa. Mukavia hetkiä koneiden parissa ja ilman. Terkuin minna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *