Blogit
Olgan kotona

Missä Joulupukki asuu?

”Joulupukki asuu Korvatynnyrissä”, kertoi kolmevuotias minulle äsken asiantuntevasti. Otimme eilen ensimmäisen askeleen Korvatynnyrin asukkaan vastaanottamiseksi ja teimme retken metsään keräämään puolukanvarpuja, sammalta ja jäkälää joulun eri koristeita varten varastoon, koska lumen tulon jälkeen se on jo myöhäistä.
Kävimme retkellä ihan lähellä, mutta Hilmaan tämänkertainen reissu teki jostain syystä suuren vaikutuksen ja hän hämmästeli koko ajan ääneen: ”kaukana, Hilma kaukana.” Törmäsimme myös suppilovahveroihin jotka olivat muuten ihan poimintakuntoisia vieläkin. Lapset keräsivät niitä innoissaan, koska nyt ne olivat jo sen verran isokokoisisa että he löysivät niitä aiempaa helpommin.
Jäkälän ajattelin kuivata, sammaleen laitoin avonaiseen laakeaan astiaan viileään kuistille ja puolukanvarvut saa odottaa kranssin tekoa aitassa muovipussissa. Sammaletta kannattaa kastella jos sitä säilyttää sisällä. Näiden koristetarpeiden keräämisessä pitää muistaa hienovaraisuus, ettei jätä metsään paljaita läikkiä ja keräämiseen pitää aina olla maanomistajan lupa.
Heti kun toin sisälle jouluisia koristetarpeita, alkoi päässä raksuttamaan mitä kaikkea niistä tänä vuonna keksiikään tehdä. Ja koristeeksi ne kelpaavat ihan sellaisenaankin: Levittelin jäkälät laakeaan koriin kuivumaan ja nostin korin salin pöydälle. Helga kiipesi katsomaan ja huokasi: ”Ihania kukkia Äiti.”
 

Kommentit (3)

 1. Heli

  Olisi ihanaa saada tänne blogiisi esittely kaikista eläimistänne 🙂 Etenkin niistä hevosista. Elhosta jo jotain tiedämmekin ja siitä uudesta tammasta.

  Ratsastatko hevosianne päivittäin vai millaisella liikunnalla ne ovat?

 2. Olga

  Koitan pikkuhiljaa kirjoitella kaikista tyypeistä!
  Koto-Ohjus on nyt alkutreenin jälkeen (eli pitää mut nyt selässä kaikissa askellajeissa) vähän vähemmällä käytöllä. Ajattelin liikuttaa 1-2krt viikossa, antaa kakaran kasvaa vielä, ja jatkaa keväällä aktiivisemmin.
  Elhoa ratsastan yleensä joka päivä, mutta ei maailmamme myöskään kaadu jos joskus menojen takia tulee parikin päivää lomaa…

 3. Paula-mummo

  Odotan aina innolla juttujasi, LISÄÄ….kiitos.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *