Minkä kokoisia tontut ovat?

Tämän kysymyksen 5-vuotias Torsti kysyi minulta autossa ohimennen, samalla kun silmäili jouluvaloja auton ikkunasta näkyvien talojen pihoissa. Olin hetken ihan sanaton. Sitten sanoin etten todella tiedä, koska en ole koskaan oikeaa tonttua tavannut. Isosiskot osallistuivat pohdintaan takapenkiltä ja pian tulimme siihen tulokseen, että suurin osa tontuista on reilun metrin korkuisia, sellaisia Torstin pituisia, mutta verraten tukevampia.  Minä toisaalta pohdin ja sain ajatukselleni tukea, että erityisesti saunatontut ovat vielä pienempiä, sellaisia polven korkuisia.

Ajatus tontuista on pyörinyt päässäni nyt useamman päivän. Voi että kun haluaisin uskoa niihin ja tavata sellaisen. Tällainen pohdinta satuolennoista saisi olla enemmänkin pinnalla, ei vain jouluisin. Torstin horjumaton usko tonttuihin ei jostain syystä tunnu minusta yhtään hassulta, uskovathan ihmiset paljon oudompiinkin juttuihin. Meillä ainakin voisi asua se polvenkorkuinen saunatonttu ja ehdottomasti tallissa saisi hengailla vähintään yksi reipas tallitonttu.

Mutta miksi tonttuovet ovat niin pieniä? Nämä muotivillitykset ovat sitä kokoluokkaa, että niiden perusteella tontut voisivat olla suurin piirtein oravien kokoisia. Vai mitä te olette mieltä, minkä kokoisiksi te tontut miellätte? Kysyin samaa tänä aamuna myös Tuukalta ja hänen vastauksensa tuli kuin apteekin hyllyltä: Noin metrin korkuisia.

Metrin kokoinen tonttuovi joulun askartelulistalle?

 

Kommentit (9)
  1. Ehdottomasti noin metrin pituisia ja saunatonttu puolet siitä. Voisimmeko kuvitella, että kun Joulupukki mahtuu savuhormista, niin tontutkin voivat muuttaa muotonsa niin, että tonttuovesta mahtuvat ja minikokoisina hipsivät tutkimassa, että varsinkin lapsilla on kaikki hyvin? Ja jos joku herää, parikymmensenttiselle löytyy piilo sukkelammin kuin metriselle, eikö vain?

  2. Meillä on muutamana iltana kuunneltu (päiväkodille kiitos vinkistä) metsätonttutarinaa YouTubesta. Siinä muistaakseni mainittiin, että metsätonttu on noin 30cm! Ellen väärin muista. 😊

    Tontut ovat ihania! Minä melkein itsekin näen ikkunoista kurkistelevat tontut, kun niistä lapsille jutustelen. Aivan varmasti teillä siellä maalla on talli- ja saunatonttu! Sehän ihan kuuluu sinne teidän miljööseen. Alankin selittämään niistä tarinoita, kun taas ensi kesänä kotieläinpihalle suuntaamme. Nehän ovat siellä myös kesällä. 🤶

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *