Menetetty lauantai ja sen rakkaat rutiinit!

Kyllä kaivelee, nimittäin se, että tämän perheessä kiertävän vatsataudin pitikin osua minun kohdalleni juuri perjantaina. Mikään ei ole viikossani yhtä tärkeää kun rutinoituneet lauantait. Nyt kun perjantai meni pitkälti täristessä sängyn pohjalla, lauantai jatkaa samaa rataa, vähän iisimmällä otteella onneksi. Sain kasattua itseni tänä aamuna mukaan aamutallillekin, kivaa se ei ollut, mutta selvisin.

Sen jälkeen olen haahuillut talossa tajuten, että lauantai ilman tuttuja rutiinejani tuntuu tyhmältä.

Normaalisti lauantait kuluvat aika tarkkaankin näin:

Kun herään, juon lasin vettä, laitan kahvin tippumaan ja lähden pienelle juoksulenkille. (huom, tämä on uusi, muutaman viikon vanha rutiini!) Tullessani lenkiltä annan eläimille aamuruokaa. /Tai jos laiskottaa niin käyn vain ruokkimassa eläimet.

Seuraavaksi aamiainen, eli iso kuppi kahvia ja 2 paahtoleipää, joista toinen salaatilla, kurkulla ja juustolla, toinen appelsiinimarmeladilla. Lasi mehua, mieluiten omena tai ananasmehua (En jostain syystä juo mehua kun viikonloppuisin). Jos Tuukka paistaa kananmunaa, otan myös niitä.

Luen hevosurheilulehden ratsastus-sivut samalla kun syön aamupalan.

Seuraavaksi koko perhe lähtee tallille (ellei ole tallityttö Emmin työpäivä) ja me teemme siellä hommat, jonka jälkeen jäämme usein ulos vielä tekemään jotakin, lapset leikkii ja me Tuukan kanssa teemme jotain pihatöitä tms. Sitten Tuukka tulee yleensä sisälle lasten kanssa ja minä menen vielä ratsastamaan.

Seuraavaksi syön jotain välipalaa, jompikumpi meistä käy laittamassa saunaan tulet ja minä teen pitsataikinan nousemaan.

Jokaiselle oma pitsapohja, johon jokainen täyttää oman pitsansa.

Iltatallit ja sitten saunaan.

Saunassa juon 1 siiderin tai oluen ja ison lasin Molkosan Fruit –juomaa.

Saunan jälkeen paistetaan pitsat, juon lasin viiniä sen kanssa. Pitsat syödään reteesti sohvan ääressä ja katsotaan koko perhe joku leffa yhdessä.

Vielä hevosille yöheinät ja lapset nukkumaan.

Joka ikinen lauantai. Paitsi siis tänään. Tai ainakin kahvin ja viinin voi unohtaa, tein kyllä pitsataikinan nousemaan joten jospa tämä tästä vielä lauantaiksi muuttuu.

Vähän huvittaa ja hävettääkin miten tärkeää nää jutut minulle on. Tämähän on johtanut myös siihen, että sekä minä että Tuukka välttelemme viimeiseen asti viikonlopputöitä, koska viikonloput kotona on ihan parasta.

Mites teillä, onko viikonloppurutiineja?

Kommentit (9)
 1. Samoilla linjoilla mennään lauantai ja meilläkin se meni pipariksi kun kuume tuli taloon…ihana lukea sinun tekstiä ja jos tänä kesänä sais aikaan lasten kera sinne käymään katsomaan eläimiä..ja nauttimaan kahvit..onko se eläinpiha vielä auki kesällä..

  1. olga temonen
   15.4.2019, 04:50

   Hei Paula,
   Juu, onhan se taas auki, avataan juhannusviikolla 18.6. ja on siitä eteenpäin auki ti-la klo 12-18 aina elokuun alkuun saakka. 😀

 2. Meillä kans lauantaina pizzaa ja sauna. Ja piirtämistä myös. Täytän sellaista omaa aarrekarttakirjaa tekstein ja erilaisin kuvin. Siellä on pelkää ihanuutta ja positiivisuutta vaikka arjessa välillä olis harmaata. Joskus olen töissä lauantaina (sairaanhoitaja) ja silloin harmittaa kun oman perheen kanssa rutiinit rikkoutuu. Paranemista ja hyvää kevättä teille. Tympeä tauti!!! P.s Tykkäsin teistä Veitolassa

  1. olga temonen
   15.4.2019, 04:52

   Moi Johanna!
   Piirtäminen kuulostaa hyvältä, vähän sama kun mulla palapelien tekeminen, teen niitä ajansäästösyistä yleensä vain joululomalla… Mutta just tuollaista kivaa rauhallista tekemistä missä keskittyy vain siihen. Iloista kevättä myös sinulle ja koko perheelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *