Blogit
Olgan kotona

Meille kuuluu ”ihan hyvää”!

Uuh minkä kuvan löysin tähän! Me kasvihuonetta rakentamassa vuonna 2006!

Annoin eilen haastattelun Apteekki-lehteen, ja toimittaja kysyi parisuhteesta. Että mitä ajattelen siitä, ja niin kuin etttä “miten teillä menee?” Sattuipa sopivasti tuo kysymys, koska olimme puhuneet Tuukan kanssa aiheesta viime aikoina tosi paljon. Keskustelu oli alkanut tuttavien eroamisista, parisuhde ei ole itsestäänselvyys ja tuollaisessa kohdassa sitä katsoo itsekin peiliin ja miettii että käykö meille joskus niin? Kestääkö tämä, mitä meillä nyt on?

Lisäksi kävin lounaalla hyvän ystäväni kanssa, joka on vireää elämää viettävä sinkku. Juorusimme tuttujen eroista ja uskottomuuksista, ja ystävä kertoi uusimmista suhdekuvioistaan. Siinä ystävän seikkailuja kuunnellessa sitä huomaa ajattelevansa, että onpas minun elämäni turvallisen tylsää. Kun sitten tulee minun vuoroni kertoa kuulumisia, tylsä vastaukseni kuuluu että: Ihan hyvää! Paljon kiirettä, mutta hyvää kuuluu. Tuossa tilanteessa yhtäkkiä tunsin, että minun täytyy alkaa selittelemään sitä, että kuuluu hyvää ja sitä, että olen tavallisesti siinä samassa vanhassa parisuhteessa, eikä minulla ole aikomustakaan lähteä tästä tilanteesta mihinkään.

Kerroin ystävälleni esimerkin, millaista on “ihan hyvää” arkeni nyt. Menimme viime viikolla koko perheellä pitkästä aikaa ulos syömään. Arki-iltana, tyhjään thaimaalaiseen ravintolaan. Siellä istuessamme kaikki viisi, minä, Tuukka ja kolme lasta, nauroimme lasten hulvattomille jutuille (mm. Hilman “jos Babuska (anoppini) alkaisi räppäriksi”- imitaatiolle) ja minä ajattelin, että onpas meillä kivaa yhdessä, enkä olisi missään muualla maailmassa mieluummin. Silti ystävälle kerrottuna kaikki tämä kuulosti omaan korvaan vain selittelyltä. "Että juu, olen ollut 12 vuotta saman miehen kanssa ja lapsemme ovat ihania ja perhe on mahtava juttu, emmekä ole yhdessä vain lasten takia vaan myös toistemme takia ja että kyllä, suhteessa välillä on latteampiakin hetkiä, mutta aina vaan sitä jaksaa myös innostua siitä uudelleen." Vedin henkeä ja avasin tätä tuntuu selittelyltä -ajatusta ystävälleni, ja hän oli tietysti eri mieltä.

Jäin silti miettimään asiaa ja tilitin sitä kotona Tuukalle. Ja siitä alkoi pitkä keskustelu parisuhteesta. Vaikka kuinka asiaa kääntelimme, lopputulema oli aina se, että onnellisia ollaan, juuri näin. Onneksi on ystäviä joiden kautta voimme myötäelää niitä villimpiä kuvioita. Meille kuuluu ”ihan hyvää”. 

Kommentit (14)

 1. Nimetön

  Eivät kaikki etsi tai edes kaipaa mitään parisuhdetta. Joku on ihan onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä sinkkuna. Välivaihetta jollain tavoin elämme jokainen, sinkkuna, eronneena tai pariutuneena, ei parisuhde ole mikään mitta jolla katsotaan kuinka onnistunutta tai hyvää jonkun elämä on. Tavallaan tietty on mikäli suhteessa on, että onko se suhde jossa on puolin ja toisin hyvä olla.

 2. Maiju

  Nyt oli aivan pakko kommentoida, kun iski tämä teksti omaankin elämään niin hyvin! Olemme olleet poikaystäväni kanssa jo monen monta vuotta yhdessä (teineistä asti), ja tänä aikana ystävämme ympärillä ovat monia kertoja löytäneet kumppaneita, eronneet, bilettäneet jälleen villisti, taas löytäneet jonkun ja no, eläneet hyvin erilaista elämää kuin minä. Kun tapaan ystäviäni, joudun usein tuohon kuvailemaasi tilanteeseen: ”mitäs tässä, ihan hyvinän meillä”. Tosiasiassa haluaisin kertoa, kuinka ihanaa on miten tuon saman miehen kanssa vuosi vuodelta tuntuu menevän paremmin, miten hyvän reseptin keksimme viime viikolla, mitä hauskaa hän minulle eilen sanoi ja miten hienoa on, kun parisuhteen ylä- ja alamäet on jo oppinut tunnistamaan ja miten niistä ei enää jaksa panikoida samaan tapaan kuin suhteen alkuaikoina. Jotenkin tuota ihan hyväätä jää aina selittelemään sen jälkeen, kun ystävä on kertonut villeistä viikonlopuistaan ja Tinder-seikkailuistaan. Joskus jopa mietin olenko muuttunut täysin tylsäksi, mutta kahvilta kotiin lampsiessani yleensä vain totean, kuinka ihanaa on että on omaan arkeen tyytyväinen ja se kannattelee elämässä. Ja etenkin, että on joku kenen kanssa sitä saa jakaa 🙂

 3. mansardilover

  Ihana tuo teidän mansardikattoinen kasvihuone! Haluaisin rakentaa samanlaisen, kun on kasa vanhoja ikkunoita ja talossammekin on mansardikatto. Oliko teillä jotkut piirustukset/ohjeet siihen? Tai oletko tehnyt siitä jonkun erillisen blogipostauksen? Millaiset perustukset sellainen vaatii ja onko teillä tuota suodatinkangasta koko pohjan alla?

 4. Heli

  Onpa ikävästi sanottu, Kapteeni. Kaikkien suhteet eivät kestä, eivätkä aina itsestä johtuvista syistä ja kaikki eivät etsi suhdetta vaan valitsevat sinkkuuden. Kurjaa ajatella, että ne jotka eivät ole onnistuneet tuossa vuosien pitkässä parisuhteessa ovat hajonneita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *