Blogit
Olgan kotona

Marttilan kotiapteekki

Syksyn tullen flunssaa on taas liikkeellä. Siitä tuli mieleeni laittaa tänne vinkiksi muutama sellainen tuote mistä meillä ei ihan heti luovuttaisi. Totta kai lähtökohtana on syödä hyvin ja kasvattaa vastustuskykyä että pysyisi terveenä, mutta aina välillä yksi jos toinenkin nenä alkaa vuotaa ja silloin hyvät vinkit ovat tarpeen.

1. Nuhassa lapset etenkin heräilevät tukkoisen nenän vuoksi. Jo aikaa sitten ystäväni vinkistä tiputin yöksi nuhaisen lapsen tyynyn kulmaan muutaman tipan Po-ho öljyä. Tähän tarkoitukseen sopii myös eucalyptusöljy. Eron huomaa heti, lapsi nukkuu hyvin ja levollisesti. Löytyy luontaistuotekaupoista ja netistä.

2. Olemme vältyneet korvatulehduskierteiltä tämän ihmeaineen ansiosta. Notakehl on homeopaattinen tippa, jota ystäväni suositteli tiputtamaan kipeään korvaan 1-2 tippaa kerran päivässä kolmen päivän ajan. Mitä nopeammin korvan kipeytyessä tipan laittaa sitä paremmin tuntuu tehoavan. Olen testannut myös itselleni ja auttaa aikalailla heti. Olen hämmästyttänyt myös useita ystäviäni tällä tipalla ovat kokeilleet ja nyt myös vannoutuneita käyttäjiä. Olen löytänyt sitä Helsingistä Hakaniemen Ympyrätalon apteekista, mutta myöhemmin tajunnut tilata netistä tanskalaiselta sivustolta, tulee monta kertaa halvemmaksi.

3. Minä olen allerginen apteekista saataville huuliherpesvoiteille, enkä voinut hoitaa kiusallisia yskänrokkoja oikein mitenkään. Sain vinkin Herstat- voiteesta. Se on luonnontuote ja siinä on aivan käsittämättömän hyväntuoksuinen ja miellyttävä, huulirasvamainen koostumus. Vie kivun ja tykytyksen pois, auttaa heti, kovettamatta. Tätäkin ostan netistä. Aikaisemmin huuliherpes oli minusta todella ikävä vaiva ja oikein stressasin kun huomasin että suunpieltä alkoi kutittamaan. Täytyy sanoa että tämän voiteen ansiosta suhde yskänrokkoihin muuttui ja nyt olen päässyt vaivasta lähes kokonaan koska stressaaminenkin loppui. Ihan superlöytö!

4. Sitten kun lapsi on tosi kipeä, on kiva helpottaa hänen oloaan kipulääkkeellä, edes yöksi. Tähän meidän ykkösvaihtoehto taaskin ystävän suosittelema Pronaxen, joka on nestemäinen kipu- ja kuumelääke. Meidän lapset ovat kaikki kieltäytyneet nielemästä Panadolin nestemäistä kuumelääkettä. Tämä menee alas ja annosmäärät ovat huomattavasti pienemmät (1ml/5kg kohden). Lisäksi Pronaxenin vaikutusaika on huomattavan pitkä, eli kun lääkkeen antaa illalla, vaikutus tuntuu kestävän  koko yön. Lääkettä saakin antaa vain 12 tunnin välein, 2 krt vuorokaudessa.  Tämä on reseptilääke, jonka saa pyytämällä lääkäriltä. 

Tuntuu että nämä lääkeasiat ovat kamalan henkilökohtainen aihe, josta kirjoitetaan liian vähän. Tätä kirjoittaessa tunsin paljastavani elämästäni enemmän kuin koskaan, hassua. Toivottavasti tästä olisi monelle pienellä pikkupotilaalle ja heidän vanhemmilleen apua. Toinen asia mikä tätä kirjoittaessa jäi mieleen oli: Mitä sitä tekisikään ilman neuvokkaita ystäviäni!

Kommentit (22)

  1. Sarastusta

    Minä voin kans suositella tuota Pronaxenia, tehoaa oikeasti ja pitkään. Esikoiseni kohdalla siskoni suositteli pyytämään lääkäriltä reseptiä tuohon lääkkeeseen, kun tuntui ettei panadol auttanut koko yötä. Toisen lapsen kohdalla pyysin taas reseptiä ja kovassa kuumeessa pronaxen tehosi hienosti. Ja koska tuossa ja panadolissa on eri vaikuttava-aine, voi tarvittaessa antaa molempia samaan aikaan 🙂 Mukavaa joulun odotusta 🙂

  2. Henkku

    Minkähintaiseksi tuo tuli verkkokaupan kautta? Ja paljonko Suomessa maksaa? 🙂 Meillä löytyy lääkekaapista myös Arnica montanaa, sitä annetaan tapaturmien sattuessa niin ihmisille kuin koirille, suosittelen 🙂 Pronaxen on ehdoton lasten särkylääkkeeksi 🙂

    Olen jo pitkään seurannut sinun mahtavaa blogia 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *