Marttilan kotiapteekki

Syksyn tullen flunssaa on taas liikkeellä. Siitä tuli mieleeni laittaa tänne vinkiksi muutama sellainen tuote mistä meillä ei ihan heti luovuttaisi. Totta kai lähtökohtana on syödä hyvin ja kasvattaa vastustuskykyä että pysyisi terveenä, mutta aina välillä yksi jos toinenkin nenä alkaa vuotaa ja silloin hyvät vinkit ovat tarpeen.

1. Nuhassa lapset etenkin heräilevät tukkoisen nenän vuoksi. Jo aikaa sitten ystäväni vinkistä tiputin yöksi nuhaisen lapsen tyynyn kulmaan muutaman tipan Po-ho öljyä. Tähän tarkoitukseen sopii myös eucalyptusöljy. Eron huomaa heti, lapsi nukkuu hyvin ja levollisesti. Löytyy luontaistuotekaupoista ja netistä.

2. Olemme vältyneet korvatulehduskierteiltä tämän ihmeaineen ansiosta. Notakehl on homeopaattinen tippa, jota ystäväni suositteli tiputtamaan kipeään korvaan 1-2 tippaa kerran päivässä kolmen päivän ajan. Mitä nopeammin korvan kipeytyessä tipan laittaa sitä paremmin tuntuu tehoavan. Olen testannut myös itselleni ja auttaa aikalailla heti. Olen hämmästyttänyt myös useita ystäviäni tällä tipalla ovat kokeilleet ja nyt myös vannoutuneita käyttäjiä. Olen löytänyt sitä Helsingistä Hakaniemen Ympyrätalon apteekista, mutta myöhemmin tajunnut tilata netistä tanskalaiselta sivustolta, tulee monta kertaa halvemmaksi.

3. Minä olen allerginen apteekista saataville huuliherpesvoiteille, enkä voinut hoitaa kiusallisia yskänrokkoja oikein mitenkään. Sain vinkin Herstat- voiteesta. Se on luonnontuote ja siinä on aivan käsittämättömän hyväntuoksuinen ja miellyttävä, huulirasvamainen koostumus. Vie kivun ja tykytyksen pois, auttaa heti, kovettamatta. Tätäkin ostan netistä. Aikaisemmin huuliherpes oli minusta todella ikävä vaiva ja oikein stressasin kun huomasin että suunpieltä alkoi kutittamaan. Täytyy sanoa että tämän voiteen ansiosta suhde yskänrokkoihin muuttui ja nyt olen päässyt vaivasta lähes kokonaan koska stressaaminenkin loppui. Ihan superlöytö!

4. Sitten kun lapsi on tosi kipeä, on kiva helpottaa hänen oloaan kipulääkkeellä, edes yöksi. Tähän meidän ykkösvaihtoehto taaskin ystävän suosittelema Pronaxen, joka on nestemäinen kipu- ja kuumelääke. Meidän lapset ovat kaikki kieltäytyneet nielemästä Panadolin nestemäistä kuumelääkettä. Tämä menee alas ja annosmäärät ovat huomattavasti pienemmät (1ml/5kg kohden). Lisäksi Pronaxenin vaikutusaika on huomattavan pitkä, eli kun lääkkeen antaa illalla, vaikutus tuntuu kestävän  koko yön. Lääkettä saakin antaa vain 12 tunnin välein, 2 krt vuorokaudessa.  Tämä on reseptilääke, jonka saa pyytämällä lääkäriltä. 

Tuntuu että nämä lääkeasiat ovat kamalan henkilökohtainen aihe, josta kirjoitetaan liian vähän. Tätä kirjoittaessa tunsin paljastavani elämästäni enemmän kuin koskaan, hassua. Toivottavasti tästä olisi monelle pienellä pikkupotilaalle ja heidän vanhemmilleen apua. Toinen asia mikä tätä kirjoittaessa jäi mieleen oli: Mitä sitä tekisikään ilman neuvokkaita ystäviäni!

Kommentit (22)
  1. Meillä yksi tukkoisen senän aukaisija on Home Care tuote nimeltään Kamferivoide jota saa myös spraynä (tätä ei saa antaa lapsille) mutta tuota voidetta saa, sitä laitetaan Vicksin tavoin nenän alle tai vaikka hierotaan rintaan ja selkään ja toimii, itsekkin kokeiltuanivoin näin sanoa. Tämä auttaa siis yskään ja nuhaan. Ja juokseva hunaja on toinen hyvä yskän lääke. Pronaxenin nimeen vannotaan myös täällä, se on lääke jota jopa oma kevitysvammainen poikani pystyy ottamaan yökkimättä juurikin tuon annostuksen vuoksi 🙂

  2. Kiitos, ihan loistava postaus!! Meillä juuri eilen illalla päivystysreissulla saatiin tytölle 1v 10kk korvatulehdusdiagnoosi. Nuo tipat kuulostaa todella mahtavalta!! Itse olen aikuisikään saakka sairastanut korvatulehduksia ja tiedän, kuinka kamalaa korvakipu on. Lapsen oloa haluaisi aina pystyä helpottamaan kun on kipeänä, ja silloin avainasemassa ovat tehokkaat lääkkeet. Pelottaa oikein, kun meillä on myös 3kk poika, joka myös on flunssassa, että tuleeko hänellekin tulehdus. Täytyy siis tilata netistä ehdottomasti. Kiitos vinkeistä vielä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *