Blogit
Olgan kotona

Marttilakierros, huone 7: Pomppuhuone!

Minusta on kiva kun talon huoneet ovat vähitellen saaneet nimensä, se kertoo täällä eletyistä vuosista. Nimet muodostuvat käytössä, ihan vahingossa ja jäävät elämään, hyvä niin. Nimen perusteella arvioitaessa yläkerran ullakolle tehty pieni vierashuone on talon hauskin huone. Se on nimeltään pomppuhuone. Silloin kun lapset olivat pieniä, tässä pikkuhuoneessa säilytettiin ylimääräisiä vieraspatjoja. Voitte arvata että se oli sellainen paikka, missä lapset viihtyivät. Ja viihtyvät edelleen. Se on sopivan pieni, että kun sinne kasaa kaikki mahdolliset sohvatyynyt ja irtopatjat siitä tulee aina takuuhauska leikki.

Pomppuhuone toimii pomppimisleikkien lisäksi vierashuoneena. Ja itkevän lapsen kanssa nukkumishuoneena jos joku on vaikka kipeä ja valvottaa meitä yöllä. Siellä on tietenkin myös tosi hyvä mököttää, jos on riitaa. Talvisin ei tee mieli niin paljoa mököttää, sillä pomppuhuone pidetään talvella viileänä ja lämmitetään sähköpatterilla vain vieraita varten.

Tämän huoneen seinien eristämiseen liittyy yksi muisto. En muista oliko se tuulensuojalevy vai mikä, mutta kesken remonteeraamisen kirjoitin rakenteisiin jäävään levyyn paksulla kynällä jotenkin tällä tapaa: Tämän lisäeristyksen tähän Marttilan talon huoneeseen rakensivat rakastavaiset Tuukka Temonen ja Olga Koskikallio. Perään monta sydäntä ja loppuun päivämäärä, taisi olla syksy ja vuosi 2006.

Kommentit (1)

  1. Lene

    Noi Susi ja Karhu -taulut on upeita. Ihania nuo vanhat jutut, kun tuossakin on vangittu tuo karhun asento, varuillaan, vähän vetäytyvä. Taitelija tuntee eläimet, ja pystyy antamaan niille just senhetkisen tunnetilan. Ja tuo Susi-taulu, missä tämä upea eläin on siinä elementissään, juoksussa.
    Kiitos Olga näistä kodin kuvista, näitä on odotettu, ja jos ei joku halua asua jossain lasipalatsissa, niin tämä on kyllä kaikkien kotien ja kartanoiden äiti, tämä Marttila.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *