Blogit
Olgan kotona

Maailma muutti meille

Olen täällä lumikinosten keskellä päivitellyt sitä, miten nopeasti tieto ja muotivirtaukset nykyään liikkuvat. Asumme todella maalla, mutta enää tässä asumismuodossa ei ole tietoakaan siihen liittyvästä, ainakin oletettavasta takapajuisuudesta. Silloin kun minä olin 15-vuotias Nurmeslainen teini, oli todella näin. Tuolloin musiikkimaku oli pitkälti Pertti Salovaaran Salodanger – radio-ohjelman varassa ja paikallinen Asuste-Pulkkinen harvoin ehti iensimmäiseen muotijunaan.
Nyt minun läppärini pitää minut pelottavan hyvin ajan tasalla. On mahtavaa että tiedän todella mitä maailmassa tapahtuu, löydän koneelta ykköshitit laidasta laitaan ja voin ostaa vaikkapa sitten sitä viimeisintä muotia kotisohvaltani jos haluan. Mutta voi miten paljon turhaa aikaa jo nyt tuhlaantuu tänne läppärin näppäimistölle! Jos keksin jonkun hyvän jutun, avaan facebookin ja huomaan, että moni muu on oivaltanut saman hullunkurisuuden tai sanaleikin ennen minua. Pitäisikö minun pysyä vielä paremmin perässä? Ei, kamalan uuvuttavaa.
Vaikka maalaisuus ei ole este modernille ja interaktiiviselle elämäntyylille, olen päättänyt viimeaikaisen sosiaalisen median tuottaman ähkyn jälkeen ottaa maalaisuuden parhaita puolia taas käyttöön. Nyt on pakko lopettaa tämä kirjoittaminen, on täällä niin huonot nämä yht…tey…det…

 

Kommentit (2)

  1. Voi miten suloinen…

    Hilma <3

  2. TiinaR

    Mie muistan ihan täysin nuo Salodangerin täyttämät viikonloput! Niitä kuunneltiin siellä eteläisemmässäkin Pohjois-Karjalassa, jotta pysyttiin ajan tasalla. Muistatko putkatilastot?
    Onhan tässä nykyelämän nopeudessa hyvätkin puolensa, mutta joskus toivoisi voivansa välittää lapsilleen sen rauhallisemman rytmin. Että jotain voi oikeasti odottaa viikon, eikä tarvitse saada heti-nyt-tänne-netistä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *