Blogit
Olgan kotona

Mä mikään viherpeukalo ole

Tänä vuonna minun taimien kasvatukseni ei meinaa millään lähteä nousukiitoon. Siemenet eivät idä, multa homehtuu ja vaikka mitä kaikkea. Ne siemenet mitkä ovat lähteneet, ovat viimeistään 10 cm korkuisena joutuneet kissojen syömiksi. Jäljelllä on muutama nahistunut tomaatintaimi, juurisellerin taimia sekä punaisessta suippopaprikasta otetuista siemenistä istutettuja paprikantaimia. Tänä aamuna kissojen teurastamia kurkuntaimia keräillessäni päätin, että en istuta, en kouli, en tee mitään enempää, vaan säästän senkin ajan, rahan ja energian johonkin muuhun kivaan, ja ostan valmiit taimet kaupasta (ja istutan ystävien antamia ylijäämätaimia, mikäli niitä tänäkin vuonna tarjotaan.)

Piristin itseäni listaamalla hyviä puolia tälle päätökselle:

1. Voin viime hetkeen asti päättää mitä kasvihuoneeseen ja kasvimaalleni istutan, en ole naimisissa 30 tomaatintaimen kanssa.

2. Taimitarhailijat saavat tuloa, tekeväthän he tärkeää työtä.

3. Löydän näin varmasti uusia lajikkeita viljelyksilleni.

4. Voin raahata multapussit kasvihuomeeseen pois eteisestä pyörimästä.

Huh, heti helpotti. Aika kiva oikaista välillä. Kuvassa olevat kukat on muuten ostettu myös kaupasta, tietenkin. 

Kommentit (6)

  1. Marra

    Tuota öh… Kävin just laskemassa, että mulla on täällä kerrostalossa makuuhuoneessa 140 tomaatin- ja paprikan taimea. Viime vuonna mulla oli 85 ja sekin oli liikaa, mutta nyt on näköjään mennyt tosi pahasti överiksi! Ei riitä tila täällä kaupungissa parvekkeella ja mökillä pikku kasvihuoneessa. No, ehkä meiltä päinkin löytyy tomaatintaimen tarpeessa olevia ihmisiä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *