Blogit
Olgan kotona

Lumitilitys

Ihan todella noloa kirjoittaa tänne säästä, mutta eipä tänne paljon muuta kuulu kun lunta. Sitä tuli yhdessä yössä ainakin 20cm, vielä edellisenä yönä sataneiden päälle; nyt muuten sitä on! Kun saappaan varsi ei riitä ja lunta menee minne tahansa pihalla kävellessä nilkkaan ja se kastelee villasukan, alkaa auramiestä odottamaan kun mitäkin joulupukkia.

Olen tarponut, liukastellut, potkinut, lapioinut, lakaissut ja samalla huokaillut että onpas muuten kaunista. Puhelimen kuvien laatu on tasoa 0, mutta en jaksanut kesken aamutallien tarpoa talolle parempaa kameraa hakemaan. Paksu suojalumi tukkii lumilingon jos toisenkin, joten The Auraaja saapuu vasta huomenna. Sitten täällä pääsee taas liikkumaan, lupaan pistää oikein juoksuksi, vain siksi koska se on taas mahdollista.

Kommentit (3)

 1. Marra

  ”Niin paljon lunta,kaikkialla lunta vain…..” Näkyy Luojamme teidänkin talon kohdalle tiputtaneen muutama lumipisaran!! Mutta hei, juhannuuksenaikana et edes muista,että millaista oli armon vuonna 2015 helmikuun alussa. Kaunistahan Teillä on – uskomattoman kaunista. Niin on meidänkin perällä täällä Pohjois-Suomessa, lunta on 102 cm:n syvyydeltä. Nautitaan nyt tästäkin ohikiitävästä hetkestä,lumesta,pakkasesta,hämärän sinisestä hetkestä ja kohta alkavasta a u r i n g o n p a i s t e e s t a ja keväänodotuksesta.

  p.s. pyörittelin jo käsissäni basilikansiemenpussia…. että joskos jo laittais kasvamaan…

 2. Liina

  Kaunista! Lumi on puhdasta, valo on pehmeää ja matalalla, ihanaa rauhoittumisen aikaa ennen kirkasta kevättä. Kuviesi taso ei suinkaan ole 0, heppa ja rakennukset lumen keskellä näyttävät upeilta. Lapsista lumen tulo on varmaankin hauskaa, kerrankin on mitä kaivaa ja missä myllätä. Onko teillä lähellä kunnon hiihtolatuja jossa tätä kansallislajia voi opettaa pienillekin?
  Valkoista iloa Marttilaan!

 3. ekohenki

  Kiva ”puvva”-juttu teistä Etlarissa tänään. Voisi sanoa että kerrankin lehdessä oli asiaa 🙂
  Poika sanoi aamulla laskiaspullan kuvan nähdessään että:”kato, tossa on noita läskiäispullia”

  Lumesta vielä että siinä on kanssa se viha/rakkaus suhde aika optimaalinen. Puhtaus ja viattomuus ja samalla käy tunteet äärilaitaa kun puskee kolalla lunta joka on painavaa ja sohjoa ja taas naapuri änkeny lumet pihaltaan tielle kun on muutenkin ahtaat kulkuväylät…ja auraajaa ei näy missään ja autokin jäi jumiin 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *