Blogit
Olgan kotona

Liskolöytö

Lapset viihtyvät edelleen pihalamella lähestulkoon aamusta iltaan. Matala mutapohjainen lampi on aikalailla täynnä ruutanoita ja niitä on helppo pyydystää haavilla, kun vain hetken odottaa haavi vedessä ja sitten vetäisee veden pinnasta. Muutama päivä sitten haaviin tarttui vesilisko. Tämä pikkuinen lisko oli jo toinen liskolöytö lammesta, edellinen löytyi muutama vuosi sitten vahingossa, kun kannoin kasvimaalle sieltä kasteluvettä. Kiva huomata että lammen ruoppaus ei ole tuhonnut siellä asustavaa vesiliskokantaa. Lisko oli todella rauhallinen jopa tyttöjen kädessä ja joutui tietenkin tyttöjen “akvaarioon” muutamaksi päiväksi. Sen jälkeen sekin, kalojen tapaan, piti palauttaa takaisin lampeen. Lisko jätti jäähyväiset lapsille uiskentelemalla rantavedessä vielä muutaman kierroksen ennenkuin katosi syvemmälle. Ihan käsittämätöntä että tuollaisiakin otuksia lammesta löytyy.

Säikähdin muuten kesken nikkartointipuuhieni eilen illalla, kun joku tuntemattoman näköinen teinipoika ilmestyi yhtäkkiä eteeni ulkovaraston ovella. Pian äkkäsin tyypin olevan aviomieheni, joka oli lähdössä skeittaamaan. Virkistävää vaihtelua sille kiireiselle pukumiehelle tämä nuorimies, kauheen iloinen ja leikkisäkin hän oli mennessään. 

Kommentit (9)

 1. Nimetön

  Onko aasilla karvanvaihto vaiheessa, vai miksi noin takkuturkki? Suloisesti poseeraa 🙂

 2. Ruuhkavuosiratsastaja

  Tuleekohan meistä kaikista teinejä, kun sulahdamme teini-iän rakkaimpien harrastusten pariin? Mietin sitä lähes joka kerta hevosenselkään kiivetessäni…

 3. Kaveri

  Suomessa luonnonvaraisena esiintyvää vesiliskoa ei saa ottaa terraarioon tai muuten kiinni. Rauhoitettu laji: saa katsoa mutta ei koskea! En itsekään tiennyt.

 4. Nimetön

  Ihanaa elämää

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *