Olgan kotona
Olgan kotona

Linnaprojekti

Minusta ei ole kuulunut täällä blogissa vähään aikaan. En ole ehtinyt kirjoittaa, koska tulin luvanneeksi tytöille tehdä heille jouluksi piparkakkulinnan. Olen siis ohittanut kaikki muut jouluvalmistelut ja käyttänyt pari kokonaista päivää toteuttaakseni kaikkien jouluvalmisteluiden tärkeintä kärkeä, eli vääntänyt tuota linnaa kasaan. Voin nyt paljastaa, että pyöreiden linnantornien tekeminen piparkakusta on hyvinkin hankalaa.
Aluksi ajattelin pyöräyttää taikinaa pullon päälle ja laittaa tekeleen sellaisenaan uuniin. Ei toiminut; taikina tietenkin valui pullon päältä köntiksi pellille. Sitten paistoin tornin levynä ja pyöräytin levyn heti paistamisen jälkeen pullon päälle rullalle. Sain tähän luotettavalta taholta vinkin: kun paistoksen jättää vähän raa´aksi, se taipuu paremmin ja lopputulos on hyvä. No taipuihan se, ja myös alas päin, koko torni romahti koska taikina jäi liian pehmeäksi.
Kaiken tämän epäonnen jälkeen sain aikaiseksi yhden pyöreän tornin ja kasan muita linnanrakennuspalikoita joista kyhäsin äsken valmiiksi kuvassa olevan liikuttavan tekeleen. Lopputuloksesta näkee että minä teen piparkakkulinnoja samaan tapaan kuin kaikki muutkin asiat, kovalla innolla ja fiilispohjalla, mutta ilman selkeää suunnitelmaa…
Tytöt olivat kyllä lopputuloksesta vakuuttuneita, ja kelpaa tämä piparkakkulinna koristeeksi salin nurkkana minullekin, kunhan ei ole liian valoisaa ja sitä tajuaa katsoa tarpeeksi kaukaa.
 

Kommentit (11)

  1. Anna

    Onpa upea!! aika taidokkaalta tuo näyttää mun mielest:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *