Lettuja ja jäätelöä!

Kaupallinen yhteistyö: Pingviini

Jäätelö on ihan mahtava herkku ja jälkiruoka, jota on meillä oikeastaan aina pakastimessa. Olen oppinut tämän jatkuvan jääätelönsyöntikulttuurin isältäni, joka edelleen tarjoaa oikeastaan aina jälkiruoaksi jäätelöä. Näin pakkassäällä, vaikkapa pulkkamäen jälkeen, jäätelö sellaisenaan tuntuu toisinaan vähän turhan kylmältä. Niinpä paistoin lapsille viikonloppuna jäätelön seuraksi lettuja ja heti oli lämpöisempi fiilis. Lettujen paistamisessa on mielestäni jotain tosi sympaattista. Minulla rakkaus lettuihin liittyy osittain lapsuuteen ja iloisiin muistoihin koko perheen yhteisistä lauantai-iltojen lettukesteistä. En muista että olisin koskaan aikaisemmin yhdistänyt jäätelöä ja lettuja. Nyt oli korkea aika!

Olin ostanut pingviini Kuningatarjäätelöä ja päätin käyttää tätä klassista vadelma-mustikka makuyhdistelmää myös keinona syöttää lapsille samalla marjoja. Älkää käsittäkö väärin, meidän lapset pitävät marjoista, etenkin juuri näistä kahdesta mainitusta ihan hirveästi ja syövät niitä ihan sellaisenaan pakkasesta otettuna vaikka kuinka, mutta ongelma on enemmänkin minussa. Minä yksinkertaisesti meinaan aina unohtaa marjat sinne pakkaseen. Ja todella, olipas hyvä yhdistelmä, siis letut ja jäätelö. En ole koskaan osannut oikein syödä lettuja kermavaahdon kanssa, vaan tyytynyt pelkään hilloon tai sokeriin, kermavaahdon kanssa tuntuu turhan imelältä. Jäätelön kanssa ei ollut lainkaan tätä ongelmaa. Raikasta, vain vähän makeaa ja päälle kirpeät marjat, oikein hyvä!

Jos paistat isomman määrän lettuja, voit lämmittää uunin reiluun 100°C asteeseen ja pitää valmiita lettuja uunissa folion tai kannen alla kunnes kaikki letut ovat valmiita. Muista  myös ottaa jäätelö sekä etenkin pakastemarjat ajoissa pehmenemään. Pilko jäätelö valmiiksi ja sitten jokainen herkuttelija voi koota annoksensa itse pöydässä. Jos kaipaat lisämakeutta annokseen, suosittelen juoksevaa hunajaa, se toimii lettujen kanssa aina!

Tässä vielä tarkempi ohje. Tein taikinan vaaleista, puolikarkeista spelttijauhoista, mutta toki vehnäjauhokin sopii.

 

Letut

10 annosta

2 munaa

5 dl maitoa

2 dl vaaleita spelttijauhoja

½ tl suolaa

1 tl sokeria

½ dl öljyä

 

Täytteeksi:

1 l Pingviini kuningatar –jäätelöä

Vadelmia ja mustikoita.

juoksevaa hunajaa

 

Sekoita keskenään kaikki aineet ja anna turvota hetki. Paista ohueksi kuumalla pannulla.

Täytä lämmin lettu jäätelöllä marjoilla ja halutessasi hunajalla. Kiepauta rullalle ja nauti.

Jos innostuit, lisää tosi houkuttelevia jäätelöreseptejä löydät täältä!

Kommentit (4)
  1. Toivottavasti pidät jäätelöä sentään pakastimessa. 🙂
    ”Jäätelö on ihan mahtava herkku ja jälkiruoka, jota on meillä oikeastaan aina jääkaapissa.”

  2. Olga Temonen
    23.2.2017, 11:27

    Voi ei! 🙂 Minä korjaan… kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *