Blogit
Olgan kotona

Leluhevosen uusi elämä

Turhan muovin ostaminen on tyhmää mutta toisaalta jos esine on pitkäikäinen, muovi on joskus hyvä ja kestävä valinta. Viimeaikoina minua ovat kiehtoneet vanhat muoviesineet. Astiat, käyttöesineet ja ennen kaikkea lelut. Niiden ikä ja kulutus näkyy, mutta samalla niistä näkee kuinka ne vielä muutama vuosikymmen sitten olivat kiiltävän uusia, edistyksellisiä ja oman aikansa hittejä.
Löysin Kouvolan Femmatori-kirppikseltä tällaisen leluhevosen 10 eurolla. Auringon haalistama heppa kenotti myyntipöydän alla laskettelumonojen välissä ja oikein hirnui päästä meille pikkutyttöjen hellittäväksi. Helga puristi totisena hevosta kainalossaan koko kirpparireissun ajan ja oli alusta asti selvää että se muuttaa meille. Ohjakset ovat kadonneet edellisiin leikkeihin mutta muuten hevonen on ehjä ja elää nyt taas vauhdikasta elämää.
 

Kommentit (4)

 1. Annika

  Olen ostanut kirppiksiltä vanhoja muoviastioita, joita oli silloin käytössä kun olin lapsi. Ne tuovat mieleen ihania muistoja lapsuudesta, vaikka oikeat perheemme astiat eivät olekaan enää tallessa. Esim Sarviksen pinottavat, korvalliset muovimukit ovat ihania! Oranssit… 🙂

 2. Riina

  Ihanaa! 🙂

 3. Laura

  Parhaalla ystävälläni oli tuollainen hevonen lapsena, voi miten tulikin lapsuus mieleen ja kaikki ne yhteiset leikit! Se heppa oli valkoinen jolla oli mustia pilkkuja, ihan kuin peppi pitkätossun hevonen.

 4. Lennu

  Mie en ole tommosta nähny enää pitkään aikaan ! Niitä Pepinhevosia, mustapilkullisia, oli muutamalla leikkikaverilla, kun olin pieni. Niissä oli muuten semmoset kahvat poskissa, mistä pidettiin kiinni, vai muistanko väärin ? Se oli 60- lukua 🙂 tai just 70- luvun vaihdetta ?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *