Blogit
Olgan kotona

Leirielämää

Edellisestä pitämästäni ratsastusleiristäni taitaa olla suunnilleen 20 vuotta. Tänään kuitenkin hyvästelin joukon hauskoja ja rohkeita naisia, tänään päättyi elämäni ensimmäinen Marttilassa pitämäni aikuisten ratsastusleiri. Silloin kun minä 7 vuotta sitten päätin, että haluan alkaa ratsastamaan taas intensiivisesti ja oppia paljon, kaipasin paikkaa mihin mennä oman hevosen kanssa, saada oppia ilman että kokee olevansa liian huono ja muut liian hyviä ja samalla verkostoitua muiden aikuisten hevoshullujen kanssa. Muistin tämän ajatuksen nyt ja keksin käynnistää tässä Marttilassa matalan kynnyksen tätileirit. Sitä niin paljon mainostettua laatuaikaa itselle. Yhdellä leiriläisellä oli lapsetkin mukana, mutta itse leiri ja sen pääasia, ratsastus, se oli vain aikuisille!

Ja olipas hauskaa. Minä en tosin ole vielä koskaan aiemmin pitänyt kuutta valmennustuntia saman päivän aikana, joten ääni oli hetkittäin kovilla. Aamuisin väsytti, ratsastukenttä oli vetinen loputtomien yösateiden ansiosta ja minua jännitti miten leiriläiset tarkenevat yöt aitoissa. Lisäksi Torsti nukahti kesken tunnin kentälle minun reppuselkääni, hiiva loppui kesken ja sämpylät nousivat huonosti. Silti: oli ilo olla tavata uusia ihmisiä ja vanhoja tuttuja, antaa ihmisille iloisia kokemuksia ja jopa oivalluksia hevostensa kanssa. Oli myös hauska huomata että Marttila alkaa olla sellaisessa kunnossa että tänne voi ottaa ihmisiä vieraaksi. 

Tänään oli kolmipäiväisen leirin viimeinen päivä. Leiriläiset hyppäsivät 2 viimeisintä tuntia esteitä, kukin tasonsa mukaan ja lopuksi oli tietenkin leirikilpailut. Tarvittiin kisayleisö tuomaan lisäjännitystä ratsastajille. Lapset tulivat, taputtivat ja ajoivat loistavasti asiansa.  Jaoin ruusukkeet ja sitten oli vuorossa kunniakierros. Kun se arempikin ratsastaja tajuaa osaavansa jo paljon ja onnistuneen kisaesteradan jälkeen uskaltaa päästää hevosen laukkaamaan muiden mukana kentän ympäri, voi ope olla vain iloinen. 

Taas muistin, että pitää rohkeammin tehdä ja avata uusia ovia. Suunnittelen täällä uusia leirejä.

Kommentit (5)

 1. Nimetön

  Voisiko leiri olla viikonloppuna, niin olisi helpompi päästä mukaan? Hieno idea Olga! Täällä yksi tulevaisuuden leireilijä. Unelmat toteen täti-ikäisenä! 🙂

 2. Olga Temonen

  Tätileiri II lyöty lukkoon: http://www.olgantalli.fi/index.php?pinc=4

 3. Miimii

  Varmasti mahtava kokemus niin leiriläisille kuin sinullekin! 🙂

 4. Elli / Curvy is the new black

  Oi, että, näyttää niin kivalta! Jos itse saisin vielä ratsastaa, tulisin takuuvarmasti leirille 🙂

  -Elli (http://curvyisthenewblackxx.blogspot.fi/)

 5. ok

  Kuulostaa kivalta! Olethan hankkinut terveysviranomaisten luvat kokkaamiselle ja majoittamiselle? Niissä on paperityötä, mutta kannattaa varmistaa, ettei tule sanomista jälkeen päin…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *