Lasten kanssa Kanariansaarilla

Lasten kanssa matkustaminen ei mene henkilökohtaisessa rankingissani sinne kaikkein rentouttavimpien matkustusmuotojen listalle.  Muutenkaan meidän perhe ei paljon lomaile, koska eläimet pitävät meidät aika tiiviisti kotona. Nyt kuitenkin halusin ihan hirveästi viedä lapset edes hetkeksi jonnekin ja sain Tuukan ylipuhuttua perheen yhteiseen 5 päivän reissuun Gran Canarialle. Työntekijämme Emmi pitäisi kyllä huolta tilasta ja eläimistä, takana on työntäyteinen ja henkisestikin aika rankka syksy, joten nyt oli hyvä hetki lomalle. Lämmintä, ei liian pitkää lentoa ja ei liikaa kulttuurilomapaineita, siinä hyvät kriteerit valita matkakohde ja tällä reissulla ne myös toteutuivat täysin.

Viisi päivää riitti meille oikein hyvin. Hotellimme sijaitsi saaren eteläosassa, mutta koska saari on aika pieni ja vuokrasimme auton, ehti saaresta saada jo aika hyvän kokonaiskuvan. Merivesi oli lämpimämpää kun vesi hotellin uima-altaassa, joten tutustuimme aika moneenkin saaren uimarantaan. Lisäksi kävimme patikoimassa, Maspalomasin dyyneillä ja kahdessa eri eläintarhassa ja mikä mahtavinta, ratsastamassa. Vaikka täkäläisen hevostallin meno ei ehkä täysin täyttäisi Suomen Ratsastajainliiton jäsentallivaatimuksia, oli siellä kuitenkin eläinten olot aika hyvät ja toiminta ammattimaisen oloista. Tilasimme tunnin maastoratsastuksen koko perheelle. Sanoin etukäteen, että 5v. Torsti tarvitsee taluttajan tai voi ratsastaa minun kanssani (Olin nähnyt paikkaa googlettaessani kuvan lapsi + vanhempi -satulasta). Niinpä saimme Torstin kanssa allemme valtavan Blanca-nimisen tamman ja satulassa oli oma paikka jalustimineen kaikkineen molemmille.

Maasto oli tosi kivikkoista ja karua eikä siellä juurikaan voinut ravata, saatikka laukata pieniä ravipätkiä vain. Kaiken lisäksi minun ja Torstin erkoissatulalla ei saanut ravata, mikä toki harmitti Torstia. Mutta kaiken kaikkiaan ratsastus oli minulle iso elämys. Oli hienoa tutustua vieraaseen luontoon ja katsoa maisemia itselle niin luontevasta näkökulmasta, eli hevosen selästä. Mutta ennen kaikkea, vuosien kotona ponien kanssa kiukutteluiden jälkeen, oli tosi hienoa nähdä että kaikki osaavat jo ja voimme noin vain mennä ja ratsastaa koko perhe yhdessä.

Muuten voin rehellisesti sanoa että sain lomalta juuri sitä mitä lähdin hakemaan. Yhdessäoloa, lämmintä, palmuja, ajatusten nollausta ja aamuisin aikaa nukkua pitkään. Lapsetkin suoriutuivat hienosti ja turhia riitelemättä. Oli ihana myös palata kotiin ja alkaa odottamaan oikein tosissaan joulua.

 

ihmiset hyva-olo
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *