Lapset mukana elokuvan kuvauksissa

Viikon haasteena hyppy tuntemattomaan: me otimme lapset mukaan elokuvan kuvauksiin koko viikoksi.

Tämä oli tilanne alkuviikosta, koska meidän tytöillä on roolit nyt kuvattavassa Aika jonka sain -elokuvassa. Koska Torsti on vasta eskarissa, päätimme kokeilla koko kolmikon mukaan ottamista kuvauksiin, koska he ovat sitä kovasti toivoneet ja lisäksi he tuntuvat ikävöivän meitä kovasti pitkien kuvauspäivien aikana.

Uskomattoman hyvin nuo kolme pientä ihmistä ovat sulautuneet 40-henkisen kuvausryhmän sekaan. Huomaa että he ovat pienestä asti tottuneet kuvauksiin, sillä he todella ovat siellä kuin kotonaan, mutta kiltimmin ja vähemmän tiellä. Asiaa on auttanut myös asuntovaunu, mitä minä vedän autoni perässä jokaiselle kuvauspaikalle. Ostimme vaunun vain viikkoa ennen kuvauksia ja lapset ottivat sen välittömästi omakseen nimeten sen ”Mummolaksi”, koska noh, se nyt vain näyttää kaikin puolin mummolalta.  (Ja juu, ei tosiaan se uusin ja kallein malli, mutta siisti, söpö, ja toimiva!) Eli oikeastaan kaiken ylimääräisen ajan lapset pelaavat, katsovat videoita, lepäävät, tekevät läksyjä tai leikkivät Mummolassa. Ihan mahtavaa. Huominen maanantai vielä kaikki siellä kimpassa ja sitten olen melkein samaa mieltä kun Hilma: ”Ihan outoa kun pitää mennä taas kouluun ja te saatte jatkaa täällä kuvauksissa.”

Kuvaukset ovat lähteneet hyvin käyntiin. Kaikkien odotusten vastaisesti roolihyppyni apulaisohjaajasta ja pikkuroolin tekevästä näyttelijästä ryhmän sisällä pääroolin näyttelijäksi on sujunut täysin luontevasti. Tuukan ja minun asenne toisiimme on siellä hassullakin tavalla tosi etäinen, mikä toimii tosi hyvin, koska olemme siellä tavallaan työrooleissamme, emmekä avioparina. Tiedostan tosi monella tapaa että tämä on tosi erityistä ja hienoa aikaa minun elämässäni. Saan näytellä pääroolin elokuvassa, mikä sijoittuu hevosmaailmaan, enempää en osaisi työelämältä toivoa.

Mutta palaan vielä Torstiin. Hänellä ei ole leffassa juurikaan näyteltävää, mutta siellä se meidän 6-vuotias kulkee mukana kiinnostuneena kuvauksia seuraten. Antaa minun tehdä työni ja kipuaa syliin vasta kun pyydän luokse. Äiti pakahtuu ylpeydestä.

Kaikki kuvat: Cay Leppälä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *