Blogit
Olgan kotona

Laiskiaista!

Huomenna on laskiainen, tai siis laiskiainen jos meidän tytöiltä kysytään. Leivoin eilen laskiaispullia, taas. Nämä olivat jo kolmannet parin viikon sisään – raskaus teettää erityistä nälkää. Näistä tosin Dedo-koira söi toisen pellillisen, ihan vain ohimennen.

Lapsilla on ollut jatkuvan lumisateen vuoksi ilmassa pientä vastahakoisuutta ulkoiluun, mutta olen keksinyt laskiaispullista hyvän kimmokkeen: Meillä on nyt olemassa sääntö, ettei la(i)skiaispullia saa syödä ellei ole ensin käynyt pulkkamäessä. Jännä että minua tämä sääntö ei kuitenkaan koske….

Laskettuun aikaan on alle 3 viikkoa ja maha on kyllä joka paikassa vähän tiellä. Hilma haluaisi olla sylissä, mutta aina sylissä on ahdasta. Hevosten kanssa pitää olla koko ajan varovaisempi, kengät menee kömpelösti jalkaan, kaikki paidat ovat liian lyhyitä ja… No, voitte vain kuvitella minut lypsämässä.

 Meidän tuvan lattiassa on luukku kellariin. Kellariin ei ole portaita, vaan haen kellarista mehuja aina niin, että käyn lattialle mahalleen ja kurkotan siitä alas kellariin mehupulloihin. Nyt jos Tuukka ei ole kotona niin juodaan kiltisti vettä. Ihan ihmeellistä että kohta tuo pallomaha on poissa ja tilalla on vauva. Toivottavasti kaikki menee hyvin, vähän jännittää.

Autossa maha osuu muuten rattiin! Tänään lähdin käymään neuvolassa. Pakkasin kaikki kolme tyttöä sekä itseni autoon, käynnistin auton, lähdin liikkeelle hätäisesti ja sain auton sammumaan. Takapenkiltä kuului Helgan huokaus: Olisipa Iskä ajamassa tätä autoa.

Hyvää laiskiaista kaikille, muistakaa, ensin mäkeen, sitten pullaa, paitsi ne jotka ovat raskaana!

Kommentit (3)

 1. Lumikuningatas

  Ihana, hyväntuulen päivitys! Hyvää voinia, loppuraskautta ja ennen kaikkea onnea synnytykseen! Ole vaan rauhassa laiskiainen, niin paljon kun voit…
  😉

 2. Minna

  Hei Olga,
  lueskelen aina silloin tällöin näitä kirjoituksiasi ja voi kun ovat kivoja! Elätte niin oikeaa, tervettä elämää, joka alkaa olla jo katoavaa kansanperinnettä. En voi kuin kateellisena miettiä, mistä ammennat kaiken tarmon suoriutua työmäärästäsi – ja myös voiman tietyllä tapaa ”uida vastavirtaan”. Aivan mittaamattoman lahjan annatte lapsillenne. Kaikkea hyvää 🙂

 3. Tiia

  Olipa lämminhenkinen kirjoitus ja sai melkeinpä kateelliseksi 🙂 Täällä kaupungin kiireessä ja super/hypermarkettien vilinässä teidän elämäntyyli kuulostaa ihanan maanläheiseltä Eittämättä lapsiperhe ei sielläkään todellakaan ihan vaan köllöttele, sen ymmärrän! Onnea tulevan perheenjäsenen johdosta teille kaikille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *