Blogit
Olgan kotona

Kynttilä lämmittää

Joulupöydän sienisalaatti jää tänäkin vuonna anopin harteille, pakkanen ehti purra sen verran että minulta jäi kangassienet hakematta. Suppilovahveroita kuitenkin vielä löytyy ja ratsastusretkistä ei meinaa tulla mitään kun kokoajan tekisi mieli tulla alas satulasta poimimaan sieniä taskuun.

Eilen siirryttiin talviaikaan ja illan aikainen pimeneminen sai minussa aikaan fiilistelyreaktion. Sytyttelin kynttilöitä, paistettiin vohveleita ja syötiin niitä kermavaahdon ja hillon kanssa kynttilöiden keskellä.

Jouluvalot ovat ihania ja tuovat kätevästi valoa pimeään maaseutuun, oikein odotan niitä, mutta olen pitänyt tapana sytyttää ne vasta joulukuun ensimmäisenä päivänä. Siihen asti tunnelmoidaan aidoilla kynttilöillä. Niistä voi tehdä tarvittaessa oikein näyttäviäkin tervetuliaisvalaistuksia oven pieleen. Ja kumma juttu, ei se paljoa tarvitse, yksi pieni tuikkukynttilä talon nurkalla tai eteisen portaikossa piristää ihmeesti mieltä iltatallista tullessa, on ihanaa tulla kotiin.

Kommentit (4)

 1. Olivia

  Meilläkin jäi tänä vuonna kangassienet keräämättä. Metsä oli niin täynnä inhoamiani hirvikärpäsiä, etten sinne voinut mennä… Pakkasessa on vielä viime vuotisia, voisikohan niitä vielä käyttää… Meidänkin joululupöydässä pitää ehdottomasti olla sienisalaattia ja mitkään kaupan valmiit sienisalaatit ei missään tapauksessa käy.

  Kaunis kynttiläasetelma. Tunnelmallista marraskuuta!

 2. Anniina

  Voikohan sellaisia vähän paleltuneen näköisiä suppilovahveroita poimia ja käyttää? Joista lakki on vähän mustunut mutta muuten näyttävät olevan ihan ok.

 3. Inka

  Itselleni käy joka joulu näin, parhaassa tapauksessa olen ostanut suolasienet torilta, sillä sienisalaatti on pakko tehdä itse!! Syksy on aina jotenkin niin kiireistä etten ikinä ehdi ajoissa metsään. Mummilta olen yleensä suolasienet saanut. Eiköhän se joulu tänäkin vuonna jotenkin pelastu.

 4. Mia Sisustus Sievä

  Minä kyllä jo virittelin valoja ulos on niin kamalan pimeää! Vielä meinasin mennä suppiksia keräämään niitä on paljon

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *