Blogit
Olgan kotona

Kuuden ärrän ylioppilas

Tämän vuoden innokkain piparinleivonta-apuri Toppe suoritti tärkeää leipomistehtävää ei enempää eikä vähempää kuin ylioppilaslakki päässä. Itse asiassa lakki on kuulunut Torstin vakiovarusteeseen jo useamman viikon ajan, hän on myös hyödyntänyt lakkini lipan päällä olevaa kuminauhaa (jota itse en ole koskaan aiemmin edes huomannut!) ja lakki keikkuu mm. legoleikeissä mukana kätevästi kaulalla roikkuen.

Silloin kun Hilma oli suurin piirtein saman ikäinen kun Torsti nyt, hän huudahti ihastuneena minun ylioppilaskuvan nähdessään: ”Äiti, sä olet ollut tyttöpoliisi!” Torsti puolestaan tietää, että tämä samainen lakki on ihan oikea ylioppilaslakki.  Tiedon hän on kuulemma saanut internetistä (lausutaan r-kirjainta voimakkaasti päristäen, koska se on vasta opittu). Kysyin äsken leipoessa, että aikooko Torsti joku päivä olla itsekin ylioppilas? Poika katsoi minua avoimesti huvittuneena ja osoitti lakkia niskassaan. ”Sä Äiti et varrrrrrmaan huomannut tuota tuolla?”

Torstin r-kirjain saa minut jatkuvasti hyvälle tuulelle. Yliartikuloitu pärisevä r on niin ihana, että meinaan koko ajan vahingossa matkia sitä. Tuukka katsoo epäuskoisesti vieressä kun minä vahingossa toistan ärrän samalla lailla kun mitä tämä maailman nuorin ylioppilas pistää menemään. Niin ihana! Etenkin, kun pojan lempisanoja ovat oranssi (uusi lempiväri, vihreä on niin eilistä.) Star wars, ja tämän samaisen ylioppilaan kaiken tiedon lähde, internet.

Nyt lapset, jopa Torsti kyllästyivät piparkakkujen tekemiseen ja lähtivät ylös Tuukan kanssa katsomaan mitäpä muutakaan kun Star warsia ja minä aloin paistamaan rauhassa piparkakkutaloa. Tai useampaa pientä, tämä on minun ja Helgan suunnitelma tänä vuonna: tehdään useampi pienempi piparkakkutalo, kyllä joku niistä sitten varmasti säästyy koirilta. Saa nähdä, pitäkää peukkuja!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *