Blogit
Olgan kotona

Kuka pelkää Joulupukkia?

Meidän Sääskjärven kylän pikkujouluja, eli puurojuhlaa vietettiin sunnuntaina ihan meidän naapurissa sijaitsevalla kylätalolla. Puuroa, laulua, lasten tottuesitys, joulupukki ja arvonta. Siinä sisältö lyhykäisyydessään. Kun muutimme tänne 9 vuotta sitten, puurojuhla oli ensimmäinen tapahtuma mihin meidät kutsuttiin täällä mukaan ja siitä lähtien yhtäkään juhlaa ei olla jätetty välistä. Tänä vuonna mukana oli n. 80 puuronnälkäistä juhlijaa, tuntuu että pidot vaan paranevat vuosi vuodelta.

Olin pakahtua lasten puolesta, kun katsoin vierestä miten ne totisena, posket hehkuen odottivat Joulupukkia saapuvaksi. Muistan itsekin miten jännää se lapsena oli. Pukki oli  minusta kiehtova ja samaan aikaan jotenkin pelottava, koska en koskaan ollut ihan varma olinko ollut tarpeeksi kiltti.

Kun se pukki saapui puurojuhlaan, olivat Helga ja Hilma mukana pukille esitettävässä lasten tonttuleikki-esityksessä ja oli muuten melko totista hommaa sekin. Torstikin hortoili esityksen kulmilla, mutta jos Pukki edes katsoi poikaan päin, tuli itku.

Lopuksi Pukki jakoi lapsille paperipussit, mistä löytyi mandariini, piparkakku ja kaksi karkkia. Täsmälleen samalla tapaa, kuin lapsuuteni ala-asteen juhlassa Nurmeksessa. Turvallista, kun jotkut asiat eivät muutu. Tai no, meidän aikaan siellä pussissa oli kyllä omena eikä mandariini, mutta kestän sen. Täällä Kymenlaaksossa puhaltaa kuulkaas joulupukkipussissakin siis uudet tuulet.

Kommentit (9)

 1. Hahhhaaaa

  Hyvin on tukka Tuukalla! Katopa itte peiliin!

 2. Kampaaja

  Kerrankos sitä nyt bad hair day. Mut tän jutun pointti oli aika paljon tärkeämmässä asiassa 🙂

 3. Eloka

  Hei! Tämä ei nyt oikeen liity aiheeseen, mutta mikä oli se sinun aseesi huuliherpestä vastaan?
  Tämä on NIIN ärsytyävää. Eikä apteekin tuotteet pure nyt ollenkaan.
  Piparkakkumarttila on upea ja joulujuhlat ihania!
  Sitä olen monesti puita kantaessa miettinyt että mistä teille tulee lämmityspuut? Joskus kun pistää tökkimään raivaus-rankametsä-sirkkelöinti-pinoaminen-kantaminen jatkumo. Ja se roskan määrä mitä niistä tulee sisälle. Mutta on se lämpö vaan niin mukavaa näin. Vaikka pistäähän tuo hikoiluttamaan monta kertaa, ennenkuin puut on takassa asti 😉
  Oiken hyvää joulua teille!

 4. Nimetön

  Iitin kunta, ei kuulu Kouvolaan;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *