Kiinnitetty postaus

Koti-illat kunniaan – Osallistu arvontaan ja voita design-lahjakortti!

Kaupallinen yhteistyö: Meilläkotona.fi

Apero syödään aina salissa, ruoka syödään tuvassa.

Minun täydellinen koti-iltani koostuu muutamasta meidän perheelle vakiintuneesta tavasta viettää lauantai-iltaa. Se alkaa aamutallilla ja päivän touhuilla, usein miten ratsastuksesta ja tallin hommista koko perheen voimin. Sitten kun pihahommista päästään, syödään vähän jotain nopeaa ja sitten alkaakin sen kiireettömän illan valmistelu. Kun ilta on täydellinen ja aikataulut natsaavat (näin ei tietenkään aina todellakaan ole, aina voi tulla jotain), sauna lämpiää ajoissa, talo on siisti ja lapset  eivät riitele. Me olemme toistaiseksi onnistuneet siivoamaan viikonloput oikeastaan aina tyhjiksi koko perheeltä, eli kaikki ovat aikalailla aina kotona. Kaava menee usein niin että samalla kun sauna lämpiää, valmistelemme jo jotenkin illan ruokaa. Lapset leikkivät yläkerrassa, me Tuukan kanssa kokkaamme, juttelemme ja kuuntelemme musiikkia.

Ranskassa asuvalta siskoni perheeltä opittu aperetiivi eli “apero” on varsinkin lapsille tärkeä osa lauantai-iltaa. Se useinmiten napostellaan heti saunan jälkeen. Muutamia erilaisia pieniä suolaisia syötäviä, pähkinöitä ym ja  kaikille jotain juotavaa. Useinmiten se on minulle lasi viiniä ja lapsille ja Tuukalle alkoholitonta kuohuviiniä tai vastaavaa.  Lapset saavat omat juomansa myös korkeista laseista, se kuuluu asiaan, ellei juomana ole glögiä. Sitten istutaan, rauhoitutaan ja jutellaan. Joskus pelaamme myös muutama erä perheen yhteistä lempparia, possupeliä (Stinky pig), joka on aina vaan yhtä hauska.

Jossain välissä käymme vielä tekemässä iltatallit ja sitten alkaa ruoan viimeistely. Ruoka on lauantaisin tosi usein pitsaa, mutta toki muutakin. Jokainen täyttää oman pienen pitsansa ja kun ne on paistettu, katsomme yhdessä jonkun elokuvan. Pitsa on lasten lemppari myös siksi, koska sen saa tällaisena iltana ottaa mukaan sohvalle ja syödä telkkarin ääressä.

Minun perheeni täydellinen koti-ilta syntyy tutuista ja vähän korostetuista omista rutiineistamme. Kaikki tietävät että nyt on yhteinen vapaapäivä jai lo siitä on yhteinen. Toivon todella että vauhdilla kasvavat lapsemme osaavat arvostaa tämänkaltaisia perinteitä vielä teinivuosiensakin aikana.

Old house, living room, old sofa, old chippendale sofa, cosy old house apero, bruschetta, old farmhouse,
Tällä kertaa aperolla oli tarjolla bruschetta-leipiä, sipsejä ja oliiveja.

Nyt on erityisen hyvä syy jäädä kotiin, sillä 9. marraskuuta vietetään Suomen suurinta koti-iltaa 2019. Osallistuneiden kesken arvotaan 1000 euron lahjakortin Finnish Design Shopiin.

Näin osallistut arvontaan:

  1. Vietä juuri sellainen koti-ilta kuin itse haluat.
  2. Julkaise koti-illastasi kuva tai tarina Instagramissa viimeistään 10.11.2019. Liitä mukaan hashtag #suomensuurinkotiilta ja merkitse @meillakotona_fi. Huomioi, että Instagram-profiilisi on oltava julkinen.
  3. Nautiskele koti-illoista! Voittaja arvotaan viimeistään 15.11.2019. Häneen otetaan yhteyttä Instagram Direct -viestillä.

Lisätietoja kampanjasta löydät täältä.

Kommentit (1)
  1. Onpa ihana konsepti tuo apero! Täytyy yrittää sitä meillekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *