Blogit
Olgan kotona

Kompuroiden saapuu joulu!

Isäni, ”Imppa-ukki” tuli eilen käymään ja huudahti: Tehän kohta hukutte lumeen täällä! Kyllä, minusta tuntuu että kaikki aika menee lumitöihin ja puiden kantoon. Näiden töiden välissä olen yrittänyt valmistella joulua.

Koirat saivat hakkeroitua talon ovet auki kun olimme sunnuntaina kyläyhdistyksen pikkujouluissa. Kaikki mahdollinen pöydiltä oli syöty, kuin myös vastavalmistuneesta piparkakkutallista piha, aidat hepat ja muut tilpehöörit, vain itse talo säilyi koska yllätystuholaiset eivät yltäneet piirongin päälle niin pitkälle. No oli varmasti hyvää ja toi koirillekin pikkujoulumieltä.

Kyläpikkujouluista jäi keittämääni joulupuuroa yli ja päätin tehdä lopusta porkkanalaatikon. Laitoin laatikon ”pariksi tunniksi” leivinuuniin. Väsäsimme Tuukan kanssa yöhön asti joulukortteja ja tämä porkkanalaatikko muistui mieleeni seuraavan kerran aamulla. Tämä rapsakkakuorinen, varsin hyvin yön yli hautunut laatikko maistui edelleen hyvältä ja odottaa nyt pakkasessa aattoa. Ihme ettei palanut sentään!

Tässä lopuksi muutama (anteeksi, aika rakeinen) kuva meidän vielä tosin keskeneräisestä mutta jo toimivasta keittiöstä. Lupasin laittaa tänne jo aikoja sitten, mutta kuten yllä olevista tarinoista voitte päätellä, ei täällä asiat ole niin päivän päälle…

Kommentit (9)

 1. Nuksu

  Voi miten ihanan kotoisan näköistä!

 2. D

  moikka ! ajattelin kysyä, että kun aina silloin tällöin mainitset kissoja tai koiria, niin montako lemmikkiä teillä kaiken kaikkiaan on ? 🙂 rosita lehmä ainakin ! 🙂

 3. pipariina

  Jotenkin lohdullista luettavaa, koirat söi tallin pihat ja porkkanalaatikko unohtui uuniin. Minä rakensin piparkakkutalon pinna kireällä, pellillinen joulupullia unohtui uuniin ( pellillä sattui olemaan 4v. poikani pullaluomus ”pöllö”, josta nousi melu) ja porkkanalaatikkoon turahti liikaa maustetta.
  Mutta Joulu on sydämessä. Joulun alle vaan kasautuu monesti ”ei jouluun kuuluvaakin” ja liika touhu saa aivotoiminnan pätkimään, mutta Hyvää Joulua teille ja kaikille muillekkin. Ihana blogi, ainut jota seuraan.

 4. Lunta kaivaten

  Olisipa sitä lumisadetta välillä meilläkin. Sitä on ehkä vaaksan verran, sekin jotenkin hileisen oloista. Pakkasta sen sijaan riittää, onneksi ei enempää kuin 20-25, vielä. Edelliseen viitaten sitä pitäisi olla lapioituna seinustoille, mutta eihän sitä ole tarpeeksi ja sekin vähä valuu liian leveälle eikä pysy seinustalla. Koettakaa siis jaksaa sen lumen kanssa ja hyvää tulevaa vuotta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *