Blogit
Olgan kotona

Kömpelöt lumiukkotikkarit

Lapset kävivät Babuskan kanssa kirjastossa. Kotona minua odotti paketti, jossa tämä lappu.

Muut olivat kuulemma vähän naureskelleet Helgalle, että ei kirjaston kirjaa voi laittaa lahjapakettiin, mutta Helga oli eri mieltä. Minustakin idea oli hyvä. Olihan se jännää avata siitä tosiasiasta huolimatta, että se pitää palauttaa kirjastoon. Leivontakirja, macaronleivokset pääosassa, sillä Helga halusi minut yllättää. Pakkohan siitä oli sitten leipoa yhdessä jotakin. Olimme jo aiemminkin pohtineet Helgan kanssa että olisi kiva viedä jotain hänen opettajalleen kun syyslukukausi päättyy. Päätimme alkaa tikkareiden tekoon, Lumiukko näytti juuri hyvältä lahjatikkarilta.

Lopputulokset eivät nyt ihan ole esikuvansa vertaisia, mutta meillä oli ainakin hauskaa kun nauroimme toistemme valuville valkosuklaalumiukoille.  Ja ei kyse ollut siitä että lapset olisivat olleet kömpelöitä tai jotain sellaista. Minä olen kuulkaas ihan tosissani ollut mukana tekemässä näitä! Sulatettu valkosuklaa ja minä emme ole parhaita kavereita. Koko tekeminen oli kaikkine monimutkaisine vaiheineen joka tapauksessa niin hauskaa, että tässä kohtaa toteutui se, mitä leipominen lasten kanssa parhaimmillaan on. Mielekästä yhdessä tekemistä, jossa se tekeminen on itse lopputulosta tärkeämpää. Ja no, nämä lopputulokset. Jos joku pieni minulle ylpeänä tällaisen kömpelön tyypin toisi, niin tuskin jättäisi kylmäksi. Tänä jouluna on ollut huonosti lunta, myös tikkareissa.

Kommentit (10)

 1. Leinikki

  Ihana lahjaidea Helgalta! Ilo lahjan antamisesta ja saamisesta. Voisiko parempaa ja ekologisempaa lahjaa ollakaan <3

 2. Leinikki

  Ihana lahjaidea Helgalta! Ilo lahjan antamisesta ja saamisesta. Voisiko parempaa ja ekologisempaa lahjaa ollakaan <3

 3. Marra

  Heips! Kylläpäs Helga on hiffannut hienon lahjaidean – aivan uskomattoman hyvä, kannatettava ja toimintakelpoinen juttu! Lapset ovat vain NIIN fiksuja oivaltamaan. Tähän lahjaan ei tarvitse alkuunkaan rahaa, ei jää pyörimään joutavana kotinurkkiin,kun kirja palautetaan ajallaan kirjastoon. Tämä on valtavan ekologinen lahja. Helgalle täys kymppi näin hienosta oivalluksesta – olen todella täpinöissäni tyttärenne ideasta. Ja se vielä, että yhdessä teitte leivonnaisia oli piste iiän päällä. Täydellinen lahja ja lahjaidea. Aion kyllä plagioida tätä juttua,aivan varmasti. Taidan lainata isännällemme nikkarointikirjan ja paketoida sen – saas nähdä mitä sitten tapahtuu….! Kiitos Helga,olet loistotyttö ja kiitos Helgan äiti kirjan reseptien toteutuksesta.

 4. Jaana

  Lämmin sydän on tärkein piirre lumiukoissakin – ulkonäöstä viis. Aina kun ei minullakaan kaikki kyökkiluomukseni ihan putkeen mene, olen ottanut tavaksi julistaa epämääräisimmät luomukseni rumiksi ja rustiikkisen näköisiksi – ja ulkonäöstä huolimatta tai ehkä juuri kömpelömpikin teelmä maistuu naurulla maustettuna.

 5. Janskuliini

  Hyvää ja rauhaisaa joulua sinulle Olga ja myös perheellesi**

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *