Komeron siivous kannattaa aina!

Ihan kaikkea sitä ei ehkä tarvitsisi tännekään kirjoittaa, mutta koska olen yksinkertaisesti niin innoissani yhden komeron siivouksesta etten pysty pidättelemään itseäni. Tämä siivousprojekti on muhinut mielessäni jo pitkään, mutta nyt tämän talven aikana minua on erityisesti alkanut ärsyttämään eteiseen kerääntyvät kaikki erilaiset harrastuskassit, mille ei ole minkäänlaista paikkaa. On ratsastuskasseja, rullaluistimia, skeittilautoja ja kaikkia ainakin kertaa kolme. En tiedä missä sisustuslehtien kotien tyypit näitä kamojaan säilyttävät, meillä ne ovat henganneet eteisen nurkissa, tai siis ainakin tähän asti.

Normaali siivouspäivä lähti siis ihan vahingossa lapasesta. Avasin rappujen alla olevan komeron, jonka sisällä on säilytetty lähinnä tallivaatteita, siivousvälineitä ja epämääräistä remonttitavaraa. Olin ilmeisesti juuri oikeassa mielentilassa, koska hetken kuluttua olin purkanut puolet komeron sisällöstä eteiseen, eikä paluuta entiseen ollut. Koska komero on matala ja syvä, sinne on ollut helppo kasata reilussa kymmenessä vuodessa kaikki puolikkaat maalipurkit ja vaikkapa talvikengät joita et enää seuraavana talvena kaipaa ja unohtaa ne sinne.  Nyt lajittelin kaikki ja pakkasin kierrätykseen menevät suoraan autoon. Komeroon kulkeutuneet tavarat vietiin omille paikoilleen ja ihmeellistä miten paljon tilaa komeroon tuli! Aiemmin komeron sisälle mentiin ainoastaan hätätilanteissa, sillä se oli niin ahdas että oikein ahdisti. Revin siivouksen lopuksi komeron lattialta vanhan muovimaton irti ja laitoin sinne maton lattialle.  Lopuksi riittävästi naulakoita seinälle ja siellä ne ovat, harrastuskassit rivissä.

Nyt Lapset olivat komerosta niin innoissaan että olivat kuin olisivat saaneet kokonaan uuden huoneen. Huoneelta se heille tuntuukin, koska heidän ei tarvitse edes kumartua sinne mennessään. Torsti, joka ei ratsastusta ainakaan vielä harrasta, tunsi suurta kateutta siitä, että tyttöjen ratsastuskamat pääsivät naulakkoon. Niinpä komero on nyt harrastusvälineitä, siivousvälineitä ja Torstin takkien säilytystä varten.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *