Koko perheen vihersmoothievillitys ja porttiteoria

Olen saanut koko perheen, jopa kaikki lapset innostumaan viher- ja hedelmäsmoothieista. Kiitos kuuluu valtavan nopealla vauhdilla kasvaneelle Jungle Juice bar-ketjulle, joka on laukaissut meissä tämän kesän aikana eräänlaisen porttiteorian, joka on johtanut satunnaisten smoothieostosten kautta oman, paremman blenderin hankkimiseen ja joka-aamuiseen smoothierumbaan.

Hedelmiä, marjoja, lehtikaalia, kaalia, kurkkua, minttua, kesäkurpitsaa, chiaa, auringonkukansiemeniä… lista siitä mitä kaikkea sinne myllyyn voi laittaa on käsittämättömän pitkä ja silti maistuu, jopa lapsille. Lisäksi itse lisään sekaan usein myös mm. viherjauhetta, joku raja lapsillakin mitä ne suuhunsa laittavat.

Porttiteorian etenemistä joudutti se, että vanhan vuosia palvelleen blenderin kannuosa, jonka kyljessä oli ollut halkeama jo muutaman vuoden ajan, halkesi. Uuden hankinta tuli juuri oikeaan saumaan ja kaupassa en ostanut sitä kallenta, mutta seuraavan siitä vierestä ( Wilfa Power Fuel ) ja uskomatonta miten paljon siitä on ollut iloa! jotenkin vaan siistiä, että voi sujauttaa hedelmien sekaan kannuun pari raakaa porkkanaa tai kokonaisen keräkurpitsan ja kone selviää niistäkin mukisematta. Siinä on muovinen kestävä kannuosa, joten sille tuskin käy kuten edeltäjälleen.

Minulla ei ole jääkaapin kyljessä sellaista hienoa jääpalakonetta, enkä jaksa niiden jääpalapakastinpussien tai lokeroiden kanssa venkslata, joten ainoa tapa millä saan smoothieistani kylmää, on toistaiseksi jäiset marjat. Niinpä olen pitkästä aikaa kerännyt kaikki tontin viinimarjat ja karviaiset tyhjäksi ja pakastanut ne. Lisäksi sisko antoi mahtavan vinkin siitä, että ylikypsät banaanit kannattaa pilkkoa rasiaan ja pakastaa. Taas loistava tapa korvata jääpalat smoothieissa.

Hedelmien, marjojen ja vihannesten lisäksi mukaan tarvitaan nestettä. Käytän useimmin vettä, mutta vaihtelun tai makeuden saamiseksi myös omenamehua ja erilaisia kasvimaitoja.

Ja tuntuuko missään? No ainakin vatsa voi paremmin ja ei tarvitse stressata vitamiinien saannista. Se riittää minulle.

Tässä vielä Torstin lempparismoothien resepti:

1 iso päärynä

1 lehteä lehtikaalia

1 kiivi

1 mintunlehti

puolikas mango tai kokonainen makea omena

2 dl omenamehua

Kommentit (2)
 1. Torstin smoothie taitaa mennä suosikiksi jo värinsä vuoksi. Eikö vihreä ollut hänen lempiväri?
  Smoothien nimeksi sopisi vihreän miehen voima juoma 😂♥️

  1. olga temonen
   29.8.2018, 05:47

   Juu, edelleen vihreä on vahva suosikki! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *