Kisoja ja lentoliskoja

Kevät on kyllä ihana juttu. Jotenkin sellaista sopivasti kutkuttavaa aikaa, kun pää on täynnä suunnitelmia ja odotusta kesää ajatellen. Pääsiäinen on kiva juhla, taas hyvä syy olla kotona, kutsua ystäviä kylään ja tietenkin syödä hyvin. En ole mikään mämmin tai pashan ystävä, mutta ylipäätään se, että vähän enemmän satsaa kotiruokaan, on jo kiva juttu.

Viikonloppuna oli virpomisen aika. Helgalla oli selkeä linja, hän ei vieraita ihmisiä suostu virpomaan. Siispä tänäkin vuonna mentiin samoille muutamille tutuille omalla ja naapurikylällä. Minä olin aamupäivän kouluratsastuskisoissa Woodyn kanssa (Hevosihmisille: Kisat oli Harjussa, II tason kisat, He A 2 ja tulos 60,259% ja 11 sija/22 J), joten Tuukalle jäi lasten kanssa virpomisen valmistelu. Mitään perinteisiä noitia ei tälläkään kertaa ollut tullessani vastassa, vaan iltapäivällä lähdimme virpomisreissulle Lentoliskon (Toppe), Kissan (Hilma) ja Harry Potterin Hermionen (Helga) kanssa.  Ja tosiaan, me lähdimme Tuukan kanssa mukaan, koska välimatkat ovat niin pitkiä että autolla täytyy mennä. Oli kivaa kurkkia kauempaa kun pienet kävivät ovilla ujoilemassa ja oli kiva myös nähdä tuttuja ketä ei muuten oikein ehdi nähdä. Hyvä perinne!

Ensi viikolla jatkuvat kisat, Kantri Romeon kanssa olisi tarkoitus mennä Lappeenrantaan Kaakon alueen suomenhevosten hallimestaruuksiin, myöskin kouluratsastusta tälläkin kertaa. Aika vaikea rata (He A 6) meille, ja samalla meidän ensimmäinen helppo A –tason rata, mutta haasteita kohti, pakkohan sitä on mennä nyt testaamaan onko koko talviajan treenaamisesta ollut edes jotain hyötyä. Pitäkää siis peukkuja! ja onhan se kiva päästä vähän ihmisten ilmoille noiden heppojen kanssa. Woodynkin oikein kuulkaas pesin ennen kisoja, ihan siisti siitä tuli, vaikka en minä enemmän esteratsastajana ole vielä oppinut kaikkia hevosten letitys- ja puunaamiskuvioita mitä kouluratsastuspuolella on. Opettelen, koska pidän molemmista lajeista.

Ja vielä: Ei edelleenkään ole syntynyt vasikkaa. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että mikäli ei pääsiäisen jälkeen ole syntynyt, niin pitänee harkita käynnistämistä. Toivottavasti ei tarvitsisi ja Rositan yllätysmuna kuoriutuisi Pääsiäisen kunniaksi.          

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *