Kiireisen vanhemman apu: iltasatu Bookbeatista

Kaupallinen yhteistyö: Bookbeat

 

Latasin Bookbeat- äänipalvelun ensimmäisen kerran n. vuosi sitten, ja täytyy sanoa että se on muuttanut tosi paljon koko perheen elämää. Ensin siitä innostuin blogiyhteistyön kautta minä, seuraavaksi sen hankki itselleen Tuukka, ja ei mennyt kauaa kun laitoin laiskuuspäissäni ensimmäisen kirjan lapsille iltasadun sijaan.

En tiedä miten te muut ehditte lukea lapsillenne iltaisin, mutta minä en kyllä paljoakaan ehdi. Vähän nolottaa tunnustaa, mutta näin asiat nyt vain ainakin meillä ovat. Välillä innostun ja olen lukenut lapsille ryppäissä vaikkapa Veljeni Leijonamielen tai jonkun muun klassikon, mutta sitten on taas liian pitkä tauko välissä. Bookbeat äänikirjoineen on täyttänyt tämän hätäisen äidin täyttämän aukon täysin. Se ei tietenkää korvaa oman vanhemman läsnäoloa, mutta opettaa kuitenkin, vaikkapa videoihin verrattuna tarinankerrontaa ja ruokkii mielikuvitusta.  Olemme myös rajanneet lasten Bookbeatin käytön ainoastaan iltasatuihin, sillä edes ajatus siitä, etteivät lapset lukisi kirjoja, vaan kuuntelisivat kaiken luureista, ei käy minulle. Lasten pitää oppia kunnolla lukemaan, eikä minun varmasti tarvitse edes selittää miksi. Minua viehättää myäs tosi paljon, että meidän lapset, jotka ovat  nyt 6-, 9-, ja 10-vuotiaita, todellakin kuuntelevat sieltä ihan tavallisia lastenkirjoja, ei mitään jännää tai erikoista. Ja useasti myös samoja kirjoja uudelleen. Eli juuri niin kuin iltasatuja on aina kuunneltu.

Mutta takaisin niihin iltasatuihin. Sain juuri tietää että Bookbeatilla on myös perhetili! Ihan mahtavaa, menee meillä ainakin tilaukseen, koska vaikka kotona ei ole mitään ongelmaa, Lapset nukkuvat siskonpedissä, joten he kuuntelevat yhtä kirjaa kerrallaan, ja he ovat käyttäneet siihen minun tai Tuukan tunnuksia, eikä me Tuukan kanssa juurikaan kuunnella sieltä mitään ilta-aikaan, vaan meidän kuuntelut ovat aktiivisimmillaan autoa ajaessa ja muissa päivän ”tyhjissä hetkissä”. Samoilla tunnuksilla ei kuitenkaan saa tietenkään kirjautua kahdella eri laitteella yhtä aikaa, joten silloin kun olemme lasten kanssa Lahdessa Anopin talolla yötä, nukkuvat lapset joskus eri huoneissa, ja haluavat jokaisen oman iltasatunsa, ja olen joutunut hätäpäissäni hakemaan yhdelle Youtubesta jonkun ei ihan niin pro -äänikirjan korvikkeeksi.  Enää ei siis tarvitse, Bookbeatin  perhetili on kun meille tehty juttu.

Jos bookbeat on sinnulla vielä kokeilematta, tästä linkistä pääset tutustumaan siihen 1kk ajaksi veloituksetta:

https://bookbeat.fi/?koodi=olgankotona19 tai kampanjakoodi ”olgankotona19”

Bookbeat on myös helppo ja selkeä kayttää. Tässä mallia näyttää 6-vuotias Torsti.

Kommentit (1)
  1. Minulla on ollut Bookbeat pari kuukautta. Olen kuunnellut kaikki Harrypotterit, yhden suomalaisen nuorten fantasia kirjan ja nyt on menossa Game of Thronen viimeinen luettu kausi, kaksi kirjaa jäljellä. Odotan loppujakin pian… Pitää etsiä jotain mielenkiintoista sillä välin. Kuuntelen bussissa matkalla kaupunkiin, kauppaan kävellessä. Erityisen hyviä kuunteluaikoja ovat siivoustuokiot tulevan putkiremonton vuoksi. Kun noita tilkkutyökangasnyssäköitä on joka paikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *