Blogit
Olgan kotona

Kiero, kierompi, bataatti.

Keräsin kasvimaalta viimeiset sadonrippeet, 

mukana myös paljon odotettu bataattisato. Kahden heräteostostaimen tulos on kaksi ihan hyvänkokoista bataattia, mutta minkälaista!

Jos on olemassa joku sananlasku bataatin muodosta ja sen yhteydestä kasvattajaansa, tämä sato ei tee minulle oikeutta. Sen verran kippuraiset nämä kaksi kaveria ovat.

En kieltämättä löydä montaa syytä miksi viljellä ja kastella koko kesä kahta taimea näiden kahden kippuraisen bataatin tuloksella. Jotenkin ajattelin että bataatti olisi perunan tapaan satoisampi lajike, että yhdellä taimella olisi kymmenkunta kakaraa, mutta bataatti on ainakin Iitin ilmastossa yhden mukulan kasvi ja lienee siksikin varsin arvokas. Eläköön suomalainen, monilapsinen ja ihan vaan tavallinen peruna!

 

Kommentit (5)

 1. Susanna

  Toihan on selvä enne tulevasta vauvasta, poikahan toi on ihan selvästi, hihhih! Ja joo, niitä vauvojahan on tulossa kaiketi se yksi… 😉

 2. Muori

  … ja eläköön etenkin kotimainen ”varhaisperuna”. Kävin tänään nostamassa ylös maasta tämän kesän viimeiset, pikkuriikkiset ja lähes kuorettomat myöhäiset varhaisperunani, jotka istutin heinäkuussa jatkaakseni uuden potun sesonkia. Ei kun sillit esiin ja syömään – ja hyviä olivat.

 3. tintti

  🙂 siinäpä vasta haastettabataatin kuorijalle.

 4. emk

  Moikka Olga!

  Oliko niin, että ootte kuvaillu uusia telkkari ohjelmia viime kesänä? jos näin on, niin onko sulla minkäänlaista hajua millon ne tulee tv:stä? =)

  Ihanaaa loppu syksyä koko perheelle!

 5. sinisen tuvan mammukka

  Minulla oli muutama vuosi sitten kasvihuoneessa kaksi bataattia. Tekivät molemmat pikkuruiset mukulat. Totesin mielenkiintoiseksi kokeiluksi, mutta melko hyödyttömäksi sellaiseksi 😀 Ei tainnut olla savolainen kasvi vaikka kiero onkin. Ihana on blogisi, käyn joskus lukemassa, kun hyvin samansuuntaisin aatoksin elelen 🙂 Kaikkea hyvää!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *