Kesä alkaa kun kaikki ovat kotona

Farmi on auki, lapset kesälomalla ja tämän vuoden heinäpaalit on kaikki korjattu pellosta ja ladossa, eli tämän vuoden kesä voi alkaa. Vaikka farmi ei sinänsä tarvitse suurempia ihmeitä avaamiseen kun pientä kunnostusta ja eläinten siirron talviasumuksista farmin puolelle, on sen avaaminen silti aika iso homma. Että ylipäätään saa tilan ja kahvilan avaamiskuntoon, siihen menee yllättävän monta työtuntia. Nyt kaikki on tehty ja voin keskittyä leipomiseen ja farmin pyörittämiseen. Syksyllä alkavan leffan kuvausjärjestelyt ja mun treenit siihen liittyen ovat nyt tauolla, elokuussa jatketaan.

Lapsilla on ollut kavereita ja nytkin serkku kylässä ja ihmettelin juuri Tuukalle ääneen ja vähän haikeanakin miten erilaista meillä on heti, kun lapsilla on talossa on vieraita. Tottakai on ihanaa olla rauhassa ja seurailla sivusilmällä lapsia pihaleikeissä. Mutta samalla tuntuu, että meistä aikuisista tulee näkymättömiä. Lapset käyvät syömässä ja painuvat takaisin leikkeihinsä, kunnes on ilta ja me etsimme ne jostain pihalta ja patistamme nukkumaan. Heti kun vieraita ei ole, ovat lapset enemmän meidän mukana ja vaativat enemmän huomiota. Hyvä niin, minusta on puhtaasti kivaa kun syli edelleen kelpaa.

Tuukka on ollut vielä tämän ja edellisen viikon Helsingissä töissä, mikä on ollut kummallista, kun meidän työmme on yhtäkkiä eri paikoissa. Ihan naurattaa myöntää että soitin Tuukalle viime viikolla pariinkin kertaan ja kerroin että Farmilla on tyhmää ilman häntä.

Yksi mutta meillä oli Farmin avaamisen kanssa: Alpakat eivät yhtäkkiä antaneet kiinni! Kasimir ja Kyösti ovat pitkään viettäneet päivät tarhassa ja yöt irti. Nyt kesän tullen ne ovat olleet myös yötä päivää irti, ja nyt kun farmi avattiin, eipäs he suostuneetkaan tulemaan tarhaan. Ihme tyyppejä ne on, jouduin tylysti sanomaan niistä kyseleville asiakkaille että ne ovat karanneet. Siellä ne mulkoilivat minua alapihalla kun kävin kyselemässä josko tulisivat tarhaan. Toisen farmipäivän iltana saimme ne kiinni ja kaverit lompsivat narussa tarhaan ihan kun eivät olisi poissa olleetkaan.

Ensi viikolla minulla on farmi auki, lapset sekä mies kotona ja alpakat tarhassa. Aika siistiä, kesä voi tosiaan alkaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *