Kannattaako ihoa hoitaa sisältäpäin?

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Sain kutsun yhteistyöhön paljon näkyvillä olleiden Oslo Skin Lab –kollageenijauheiden kanssa. Olen kuullut näistä paljon puhetta ja sen takia minua kiinnosti heti. Googlasin kollageenia vähän, opin että se on luonnollinen tukikudoksen proteiini joka vähenee elimistöstämme iän myötä. Rypyistä tuskin pääsisin eroon, enkä ehkä haluaisikaan, mutta ei tästä haittaakaan varmasti ole. Eli ilmoitin että mukana ollaan.

Päätin että teen kahdet kuvat, ennen kun aloitan Oslo Skin Lab -kollageenijauheen syönnin ja 8 viikon jälkeen. Kiinnosti huomaisinko, tai huomaisitteko te muut eroa. Olen 42-vuotias. Ryppyjä tulee, se ei haittaa, minusta on kiva olla juuri tämän ikäinen. Kasvojen ryppyjä enemmän huomaan ikääntymisen myös kämmenselissä ja kaulan iholla. Minua ei oikeastaan harmita vanhenemisen merkit, vaan enemmänkin se, että aika kuluu, elämä kuluu. Se on  aina jotenkin haikeaa.

Olen jo pitkään miettinyt ihon hoitoa kokonaisvaltaisena juttuna. Minusta on tavallaan jännä, että ihoa hoidetaan yleisesti aina vain sen pinnalta, eli käyttämällä voiteita, öljyjä, puhdistusaineita ja milloin mitäkin. Veden juonnin merkityksestä puhutaan kyllä, mutta yhtälailla uskon, että myös kaikella sillä, mitä päivittäin syömme, on kokonaisvaltaisesti vaikutusta siihen, miten ihomme voi. Olen saanut kerran elämässäni todella voimakkaan nokkosihottuman, eli allergisen reaktion, koska olen allerginen muutamille antibiooteille. Sen vaikutus tuli vuorokaudessa, voimakkaana reaktiona iholle. Kai se reitti toimii toiseen, positiiviseenkin suuntaan, ei tosin ehkä ihan niin huomiota herättävästi.

Tämä sama ajatus piilee myös siinä viisaudessa, mitä eräs luonnonkosmetiikan asiantuntija kerran sanoi minulle kysyessäni häneltä, miksi hän käyttää luonnonkosmetiikkaa? “Kaikki, mitä iholleni levitän imeytyy elimistööni, minun verenkiertooni. En halua levittää iholleni mitään sellaista, mitä en periaatteessa pystyisi myös nielemään.” Hurja ajatus, mutta tosi konkreettinen ja ainakin minut se vakuutti. Ihan aina en tätä ajatusta pysty noudattamaan ihan jo työni vuoksi, usein mennään niillä meikeillä ja lotioneilla mitä sen päivän maskeeraajalla on tarjolla, mutta arkikäytössä uskon tähän ja elän sen mukaisesti.

Mutta takaisin kollageenijauheeseen. Otin siis haasteen vastaan. Ensin otimme Tuukan kanssa nuo ylemmät kuvat, ja siitä lähtien otin pussillisen Oslo Skin Lab jauhetta, joka ikinen aamu. Jauhe ei maistu oikein miltään, mikä oli mielestäni hyvä asia, kaadoin pussin sisällön aamun ensimmäiseen vesilasilliseen ja kertaakaan ei maistunut pahalta tai tuntunut muutenkaan epämiellyttävältä juoda sitä.

Pakkaus on ainakin elegantti!

 

Nyt ne 8 viikkoa on menneet. Alemmat kuvat on otettu 2 päivää sitten.

8 viikkoa sitten
tämä kuva on otettu eilen. Kylmenevä ilma on kuivattanut atooppista ihoani, joten ihon pinta on kuivempi kuin 8 vkoa sitten, mutta entäs rypyt?

Ensimmäisenä kuvia katsoessa pistää silmään että ihan kun olisin laihtunut, eikä mikään ihme, olen ollut jo muutaman kuukauden karkkilakossa…. Mutta ainakaan kovin isoa eroa en kuvia katsomalla huomaa, etenkin kun iho on enemmän pintakuiva jälkimmäisissä kuvissa.

Mutta yhden asian olen konkreettisesti huomannut (ja toivottavasti ymmärrätte että tästä EI ole kuvaa!): Aamurypyt! Etenkin decoltee-alueella. Jokainen keski-ikäinen nainen tietää, miten iho painuu rintakehästä poimuille jos nukkuu kyljellään. Aamulla peilistä katsoo hampaita harjaava takkutukkainen nainen, jonka kaulan alla, rintavaon yläpuolella on pitkiä pystyjä uniryppyjä. Nyt ei kuulkaas ole ollut! Ken tietää, mutta minulle on tuottanut iloa ajatus, että ihoni on kollageenin takia vähän kimmoisampi ja palautuu nopeammin siloisiin uomiinsa.

Yhteenvetona voin sanoa, että uskon jatkavani tätä kuuria vielä ainakin toiset 8 viikkoa. Kollageeni kun ei varastoidu, vaan jos haluan pitää kaularyppyni  jatkossakin kurissa, minun täytyy jatkaa jauheen syöntiä.

Jos haluat kokeilla, klikkaa TÄSTÄ tarjoukseen, jossa saat 60% alennuksen ensimmäisestä The Solution-tuotepakkauksesta. Tilaajille jatkuva 30% alennus myös tulevista tuotelähetyksistä; tilauksen voi perua milloin vain. Postikulut sisältyvät hintaan.

Kommentit (4)
 1. Vanha Jäärä
  1.12.2020, 06:15

  En ota kantaa ryppyihin tai kollageenin syömiseen, mutta pakko kommentoida tuota ystäväsi väitettä että ”kaikki minkä levitän iholleni, imeytyy myös verenkiertoon”. Ei muuten imeydy ellei kosmetiikkavalmistajat ole rikkoneet säädöksiä ihan räikeästi. Kosmetiikka ei imeydy ihon pintakerroksia syvemmälle. Ainoastaan lääkeaineilla on lupa sisältää aineita, jotka imeytyvät syvemmälle. Kysykää vaikka ihotautilääkäreiltä (itse en ole sellainen).

  1. Samaa meinasin tulla kommentoimaan.
   Iho on suurin elimemme ja sen yksi tarkoitus on suojata meitä ”ulkopuolisilta hyökkäyksiltä”. Ei ihon läpi siis mikä tahansa noin vain kulje.
   Ajatelkaahan vaikka, jos näin todella olisi ja me menisimme kylpyyn. Turpoaisimmeko me kuin pesusienet veden läpäistessä ihon?
   Tai vaahtoaisiko Fairy suonissamme aina, kun tiskaisimme käsin kahvikuppimme?
   Onneksi ei.

   Olen huolissani mikromuoveista ja kosmetiikan lisäaineista, joista kaikki eivät minulle sovi. Siksi käytän luonnollisempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi shamppoota en ole käyttänyt enää moneen vuoteen. Nykyisin jo pelkkä ajatus pullollisesta muovikemiaa viemärissäni tuntuu jo hölmöltä.

 2. Moikka. Lueskelin tänään joulukirjaasi ja tein appelsiini-suklaa toffeita. Onkohan se voin määrä 100g oikein? Minulla siitä tuli ainakin kamalan rasvainen. Se toffee jähmettyessään oikein ui siinä rasvassa. Ihanaa joulunaikaa! Luen joka joulu joulukirjaa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *