Blogit
Olgan kotona

Kanalan askartelupiiri

Pakkohan tästä kevään tulosta on kirjoittaa, ei voi mitään. Pääsiäinen on minun yksi suosikkini, johtuen eniten juuri siitä, että sen tulo tietään samalla kevään tuloa. Niinpä olen jo pysähtynyt kaupoissa pääsiäiskoristeiden kohdalle haaveilemaan. Mutta vain haaveilemaan, sillä tässä pääsiäiskoristeasiassa olen pitkälti samoilla kestävän käytön linjoilla kuin joulukoristeidenkin kanssa, eli samoilla mennään, joka vuosi uudestaan. 

Tuukka sai dokkarinsa ensi-illassa muutamankin pääsiäiskoristeen. Näiden ansiosta lapsetkin osaavat jo odottaa pääsiäisen tuloa ja minä voin jatkossa kävellä kauppareissuillani pääsiäiskoristeiden ohitse. Jotenkin noloa huomata että tosiaan, juhlapyhien odotus tarttuu minuun kauppojen tarjonnan perusteella.

Olen istuttanut ensimmäiset siemenet itämään keittiön ikkunalle. Tomaattia, juuriselleriä (uusi uhkarohkea kokeilu), chiliä ja paprikaa. Kävin kasvihuoneessakin jo fiilistelemässä ja toteamassa, että talven myrskyt ovat repineet sen katosta irti kolme ikkunaa. En kyllä ala korjaamaan niitä vielä, ehkä tässä vielä muutama myrsky joudutaan kokemaan ennen kesää.

Kanalassakin ollaan pääsiäistunnelmissa, tai ainakin askartelutunnelmissa. Tänään pesästä löytyi tosi hienosti koristeltu muna. Sen kylkeen oli liimattu symmetrinen pala sanomalehteä niin hillityllä tyylillä, että moni askartelijatyyppi olisi varmasti vaikuttunut. Kanat penkovat ja kylpevät lattian puruissa päivät pitkät. Joku oli ilmeisesti löytänyt hirren raosta tai lattian kolosta mieluisaa lukemistakin. Tämän munan kohdalla tein muuten poikkeuksen, sain sen nimittäin tuotua tupaan asti ehjänä! Yleensä rikon munat perinteisesti tallitakin taskuun kun päätän hakea tullessani puita ja tietäähän sen miten siinä käy.  Eiliset 3 munaa laitoin aamutallilla näppärästi kerrankin Torstin rattaiden alla olevaan "koriin", etteivät ne menisi taas taskussa rikki. Kun pääsin talolle, nostin Torstin pois vaunuista ja kiskaisin vaunut eteiseen reippailla nykäisyillä 4 porrasta ylöspäin. Yksikään munista ei selvinnyt. 

Kommentit (8)

 1. Jonna

  En siis ole ainut, joka kokee onnistumisen tunteen, kun saa tuotua edes yhden munan ehjänä sisälle!:D Mä tuun sitte aina niin hyvälle tuulelle sun blogista!<3

 2. Olga Temonen

  Moi Elmeri,
  Meillä paikallinen yrittäjä hoiti ulkomaalauksen, joten en ole nyt ihan varma maalista, mutta mikäli yhtään muistan niin öljymaalilla mentiin, valinta tehtiin edellisen maalin perusteella. Ulkovuorausta ei ole lisätty, vain ainoastaan korjattu jahoja räystäitä ym ja raaputettu vanhaa maalia pois, uusi päälle useampaan kertaan. Katto on pesty, tarkistettu ja maalattu. Onnea maalausprojektillenne!

 3. vinkki

  Laita munat takin huppuun, siellä ne eivät mene rikki vaikka touhuaa. Ongelma on vain muistaa ottaa ne pois hupusta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *