Kanalan askartelupiiri

 

Pakkohan tästä kevään tulosta on kirjoittaa, ei voi mitään. Pääsiäinen on minun yksi suosikkini, johtuen eniten juuri siitä, että sen tulo tietään samalla kevään tuloa. Niinpä olen jo pysähtynyt kaupoissa pääsiäiskoristeiden kohdalle haaveilemaan. Mutta vain haaveilemaan, sillä tässä pääsiäiskoristeasiassa olen pitkälti samoilla kestävän käytön linjoilla kuin joulukoristeidenkin kanssa, eli samoilla mennään, joka vuosi uudestaan. 

Tuukka sai dokkarinsa ensi-illassa muutamankin pääsiäiskoristeen. Näiden ansiosta lapsetkin osaavat jo odottaa pääsiäisen tuloa ja minä voin jatkossa kävellä kauppareissuillani pääsiäiskoristeiden ohitse. Jotenkin noloa huomata että tosiaan, juhlapyhien odotus tarttuu minuun kauppojen tarjonnan perusteella.

Olen istuttanut ensimmäiset siemenet itämään keittiön ikkunalle. Tomaattia, juuriselleriä (uusi uhkarohkea kokeilu), chiliä ja paprikaa. Kävin kasvihuoneessakin jo fiilistelemässä ja toteamassa, että talven myrskyt ovat repineet sen katosta irti kolme ikkunaa. En kyllä ala korjaamaan niitä vielä, ehkä tässä vielä muutama myrsky joudutaan kokemaan ennen kesää.

Kanalassakin ollaan pääsiäistunnelmissa, tai ainakin askartelutunnelmissa. Tänään pesästä löytyi tosi hienosti koristeltu muna. Sen kylkeen oli liimattu symmetrinen pala sanomalehteä niin hillityllä tyylillä, että moni askartelijatyyppi olisi varmasti vaikuttunut. Kanat penkovat ja kylpevät lattian puruissa päivät pitkät. Joku oli ilmeisesti löytänyt hirren raosta tai lattian kolosta mieluisaa lukemistakin. Tämän munan kohdalla tein muuten poikkeuksen, sain sen nimittäin tuotua tupaan asti ehjänä! Yleensä rikon munat perinteisesti tallitakin taskuun kun päätän hakea tullessani puita ja tietäähän sen miten siinä käy.  Eiliset 3 munaa laitoin aamutallilla näppärästi kerrankin Torstin rattaiden alla olevaan "koriin", etteivät ne menisi taas taskussa rikki. Kun pääsin talolle, nostin Torstin pois vaunuista ja kiskaisin vaunut eteiseen reippailla nykäisyillä 4 porrasta ylöspäin. Yksikään munista ei selvinnyt. 

Kommentit (8)
 1. Oi miten Teillä on jo keväistä ja niin ”pääsiäismäistä”. Meidän pihalla täällä pohjoisessa ainakin 60 cm lunta, hurjan liukkaat ja jäiset pihat sekä pihatiet. Eli ei siis tietoakaan keväästä muuten paitsi,että talitiaiset virittelevät ihania sulosuintujaan pitkin pihapiiriä.
  Lämmintä tosin on ollut, mutta tuulista.
  Minä myös pidän Pääsiäisestä juhalana tosi paljon – olen huhtikuun tyttöjä,joten olen kevään lapsi. Samoin kuin mieheni,joka tänään täyttää vuosia (aika paljon!!!).
  Kevät on ihanaa aikaa, tulipa se aikaisin tai myöhään…

  Basilikat työntävät jo vihreitä versojaan mullan alta tuossa ikkunalaudalla. Muut siemenet odottavat vielä kiltisti kaapissa. Mutta kohta on niidenkin kylvön aika…. sormet syyhyää päästä taimikasvastushommiin.

  Miehellesi Tuukalle terkkuja, huomenna menemme katsomaan hänen ohjaamaansa dokkaria.

  Valoa koti,valoa päin.

 2. Moi! Nappaapa lapset autoon ja hurauta hyvän lastenteatterin pariin! Vanhoja tuttuja tekemässä ja erinomainen meininki! http://www.lastenhevimusikaali.com löydät perille 🙂
  -Eeva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *