Blogit
Olgan kotona

Juhlahumua ja höyheniä

Ei kai tätä suomalaisena ääneen saisi sanoa, mutta mulla on tosi kiva viikonloppu edessä! Tänään illalla on ystäväni Mepan synttärit ja huomenna Jussi-gaala, molemmat Helsingissä. Supertaitava Riia Lampinen on tehnyt mulle todella ihanan puvun, ja Toinen ihana Satu Arvo meikkaa ja laittaa hiukset minulle huomenna. Yksinkertaisesti tosi etuoikeutettu olo. Lähden jo siis tänään Helsinkiin, lapset jäävät Tuukan kanssa tänne (Tuukalle tsemppiä iltatalliin! ja huomenna Tuukka tulee perässä ja vie samalla lapset mun isälle yökylään. Sunnuntaina tullaan sitten hirveällä vauhdilla takaisin, sillä virpomista ei sovi jättää väliin, ei kummassakaan paikassa. Helgan pitää nimittäin päästä virpomaan myös Lahdessa koulukavereiden kanssa. Että siinä sitten gaalaviikonlopulle vastapainoa, kun kuskaillaan pikkunoitia Päijät-Häme – Kymenlaakso akselilla.

Oli aika kivaa kerrankin hakea pajunoksia metsästä tänä aamuna kun hanki kantoi. Mielikuvat edellisistä vuosista ovat olleet jotain rämpimisen tapaista, lunta kengässä jne. Yllätyin, kun pajujen pajunkissat eivät olleet juurikaan vielä avautuneet. Muutaman löysin, loput auetkoon maljakossa. Tämä päivä on näperrelty Torstin ja Hilman kanssa virpomavitsoja, tämän vuoden teema oli askartelukaupasta ostettu piippurassi, tyllinauha ja höyhenet (ostin nämä kun ajattelin että näitä olisi lasten helppo itse laittaa. Ja mitä enemmän, sen parempi lopputulos, meinasivat ainakin lapset.

Riia toi aamulla puvun viimeiseen sovitukseen ja kohta pakkaan kamani ja lähden kahdeksi päiväksi "isolle kirkolle" törmäilemään kadulla ihmisiin. Tai siltä se Helsingissä kävely ainakin keskiviikkona tuntui kun kävin siellä pienen tauon jälkeen, ettei tiedä mihin jalkansa pistäisi kun olo on sellainen, että olisin jatkuvasti kävelemässä jonkun päälle. Kävin tuolloin ostamassa Jussi-gaalapukuuni kengät, löytyi niin täydellisesti puvun väriset, että ostin ne nopeasti, vain hätäisesti sovittamalla. Nythän ne sitten tuntuvat ihan järkyttävän tiukoilta, joten olen sen vuoksi näperrellyt tässä muutakin kun virpomavitsoja. Saas nähdä kuinka paljon tämä vanha keino auttaa: Kastele ja venytä.

P.S. Toivottakaa tsemppiä etten kompastu mun hienoon laahukseen!

Kommentit (8)

  1. Marsipaani

    Vähän sama kuin kristitty väittäisi joulun olevan vanha kristillinen perinne…. Meillä pohjoissuomessa on aina ollut pääsiäisnoitia virpomassa, tiput,puput yms. Tulivat vasta myöhemmin. Itselleni se on ainakin lapsuudenperinne sellaisenaan, josta ei kukaan ole aiemmin keksinyt pahastua.

  2. Marra

    Voi Olga ja Tukka miten upea pari te olette. Sattumalta aloin katso MTV3:sta netin kautta Jussigaalaan menevien henkilöiden haastatteluja ja ketkäs sieltä ensimmäisenä putkahtivatkin haastattelijan kynsiin – Marttilan isäntäväki Olga ja Tuukka Temonen. Mikä tuuri minulla kävikään – vauderi vautsi 🙂 Ja mikä uskomattoman upea klänninki Sinulla Olga oli päällä. Ajatelinkin,että pyydän Sinua valokuvaamaan luomuksesi, mutta nytpä näinkin sen.

  3. PirjoR

    Jussi-gaalassa Tuukka puhui hienosti palkintoa jakaessaan. Vilahti siellä silloin Olgakin. Iltapäivälehdissäkin esiteltiin hieno pukusi. Miehän tietenkin äänestin sinua gaalan tyylikuningattareksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *