Joulutorttujen itse tehty luumutäyte on sokeriton ja helppo tehdä!

En ole koskaan tehnyt joulutorttuja niin, että olisin ostanut valmista luumuhilloa siihen täytteeksi. En ole, koska ei meillä lapsuudessa kotonakaan niin tehty, enkä ole muuta tapaa oppinut. Sen sijaan keitän kuivatuistaluumuista soseen ja käytän sitä. Pelkistä luumuista ja vedestä tehty täyte toimii aivan samalla lailla kun luumuhillo. Makueroa ei edes huomaa (okei, tämä on hieman parempaa…), ja ylimääräinen sokeri jää pois. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu!

 

Itse tehty luumutäyte:

Riittää n. 20 joulutorttuun

 

2 dl vettä

200 g (1pss) kuivattuja luumuja

 

Kaada vesi pieneen kattilaan. Pilko luumut muutamaan osaan saksilla suoraan veteen ja keitä niitä kannen alla hiljalleen n. 20 minuuttia. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä. Käytä torttujen täytteenä normaalin luumuhillon tapaan.

Kommentit (2)
  1. Kun tämän ohjeen sain joskus vuosia sitten, en ole enää muuta luumusosetta käyttänyt. Kuivattuja luomuluumuja on niin hyvin saatavilla ja niiiin helppo valmistaa. Ilman lisättyä sokeria, sopivan makeaa, ei todellakaan kaipaa lisättyä sokeria.

  2. Ymmärrän kyllä että sinulla Olga töitä ja tekemistä riittää. Silti vähän -aika paljon- ikävöin postauksia joissa koristelit ja valmistelit ihanaa taloanne Jouluun, kuvat olivat niin tunnelmallisia. Teksti myös.
    Mukavaa ja rentouttavaa loppuvuotta teille ja iloa tulevaan vuoteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *