Blogit
Olgan kotona

Joulu saa tulla

Pieni pörrötukkainen tyttö läpsytteli tänä aamuna paljain jaloin yöpaidassa alakertaan ja nauliutui pitkäksi aikaa ikkunaan. Ulkona sataa lunta!

Minä hain lisää puita uuniin, päätin että nyt alkaa talvi ja ensimmäisenä mieleen hiipi joulu. On hyvä päivä aloittaa joulublogin kirjoittaminen.

Kuivasin eilen eteisessä muutaman viikon koristeena komeilleet puutarhan kauneimmat omenat. Osan kuivasin sähkökuivurissa ja loput 2 päivää sitten lämmitetyssä leivinuunissa. Paras omena tähän tarjoitukseen on makeahko ja mahdollisimman kiinteä kotimainen omppu.

Siivuista kannattaa tehdä mahdollisimman ohuita jotta kuivaaminen ei kestä kamalan kauaa. Minä kuivasin näitä 8 tuntia n. 50 asteisessa leivinuunissa tai 4 tuntia kuivurissa. Jos jaksaa kuivata tarpeeksi kauan, siivuista tulee ihanan rapeita, mutta myös vähän pehmeämmätkin siivut säilyvät todella pitkään.

Kuivatut omenasiivut ovat hyvä ja terveellinen karkin korvike lapsille, meidän tytöt pienimmäistä myöten tykkäävät kovasti. Niitä voi käyttää myös vaikkapa joulukoristeissa. Ja ennen kaikkea, ne ovat jo purkissakin niin kauniita!

Jos ensi viikolla ei ole lunta maassa aion löytää lähimetsän viimeiset sienet ja säilöä sienet joulun sienisalaattiin.

Kommentit (31)

  1. mtgnwinhet

    oifwzlpujwjollj, xafjevfizz , [url=http://www.mgavgxkuur.com]etlpeonbme[/url], http://www.ipddwblpiz.com xafjevfizz

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *