Olgan kotona
Olgan kotona

Jos haluan, teen sen. -Eli kesän joka sekunti käytössä!

Kun aina muistaisi tämän. Että elämä on parasta ja aika tuntuu kuluvan hitaammin silloin, kun menee tekee ja kokee niitä asoita mitä haluaa,  ajattelematta liikaa sitä, mikä milloinkin on järkevää. Niin monta kertaa sitä jättää asioita tekemättä vain sen takia, ettei se jostain syystä siinä kohtaa tunnu järkevältä. Selityksiä keksii helposti, liikaa vaivaa, liian vähän aikaa, liian kiire. Aina yhtä viisas ystäväni Anna Perho sanoi kerran, että arvot ovat tekoja ja että arvot näkyvät kalenteristasi. Minä haluan elää niin. Tekemällä ja toteuttamalla, mielummin kun jahkailemalla tai haaveilemalla.

Tämä kesä on ollut sellaisen ajattelun ja siitä seuraavan toiminnan koeaika. Yritän siis tarttua kaikkiin pienikin asioihin entistä positiivisemmin ja innokkaammin. Koska aikaa kotieläinpihan takia on rajallisesti, pienetkin asiat jotka tekevät minut tai läheiseni onnelliseksi, ovat tekemisen arvoisia. Herään aamulla ratsastamaan ja otan välillä jomman kumman tytöistä mukaan. Jos joku haluaa uimaan, sitten mennään. ”Tee Äiti meidän kanssa kärrynpyöriä! -No hitsi vie, edellisistä onkin jo tarpeeksi aikaa.”

En myöskään ole korvaamaton: Kun Farmi on auki ja kesätyöntekijät hyviä, voin ajaa illaksi Nurmijärvelle katsomaan kummipoikaa, koska haluan.

Viime viikonloppuna olimme kolme päivää kotimaan reissulla. Koko perhe körötteli autolla Punkaharjulle Kesämaahan kahdeksi yöksi ja takaisin. Aivan mahtava reissu. Ei mitään ihmeellistä, mutta tarpeeksi aikaa varattuna matkantekoon niin, että voidaan pysähtyä vaikka joka ikisellä bensa-asemalla tai kuppilassa jos siltä tuntuu. Kesämaa on selkeä, ei liian ruuhkainen lomakohde ja kaiken kukkuraksi lomasääkin meni ihan nappiin. Illalla hotellin terassilla heinäsirkkoja kuunnellessa Punkaharju meni minulle ihan Välimeren kohteesta. Se on vaan näköjään säästä ja asenteesta kiinni.

Tänään ajoimme Tuukan kanssa aamulla Poriin jazzeille vain puoleksi päiväksi, koska kutsuttiin ja halusimme mennä. Ja jotta sain olla hetken festarihumussa isosiskojeni kanssa. Nautin jokaisesta sekunnista kunnes oli aika lähteä takaisin kotiin. Sumuinen maantie, maailman paras aviomies ja lapset anopilla odottamassa meitä. Enpä voisi olla onnellisempi.

Kommentit (14)

  1. Jemina/Hevostilan emäntä

    Hei Olga!

    Ihania ajatuksia tekstissäsi. Olen seurannut blogiasi jo pitkään. Se on ollut yksi rohkaiseva tekijä askeleissani kohti omaa hevostilaa. Halusimme miehen kanssa muutosta elämään vuosien ajan niin paljon, että viimein teimme sen! Lisäksi innostuin kertomaan kuulumisia hevostilaltamme täällä: http://hevostilanemanta.blogspot.com/. Jutuistasi oli paljon iloa muuttopäivää odotellessa. Ihania kesäpäiviä, ja kiitos vielä inspiraatiosta!

    • olga temonen

      Moi Jemina ja kiitos kivasta viestistä. Onpa kiva kuulla että viihdyt ja jopa saat inspiraatiota mun jorinoista! 🙂 Kaikkea hyvää muuttoon ja onnea uuden tilan isäntäväelle! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *